Ми змушені вдатися до захоплення земель, бо селищний цвинтар переповнений, ми ховаємо людей на людей у два-три поверхи - Кермощук

На зустрічі з народним депутатом Юрієм Деревянком  ворохтянці нарікали на погані дороги та земельні проблеми, через які не можуть відкрити новий цвинтар і мають проблеми із вивезенням сміття.

Для вирішення нагальних проблем із розвитку, селище претендує на 206 га Карпатського національного природного парку. З цим питанням ворохтянці оббивали пороги місцевих та столичних чиновників – від Івано-Франківської обласної державної адміністрації до Кабінету Міністрів та Президента України. І отримали дозвіл на передання земель Нацпарку у власність територіальної громади. Однак, керівництво парку на розпорядження посадовців не зважає.

«Ми змушені вдатися до захоплення земель, бо селищний цвинтар переповнений, ми ховаємо людей на людей у два-три поверхи. Відповідно до розпоряджень, міністерських та обласної влади, погоджено передачу земель, що нині розташовані на території Національного природного парку. Але представники Нацпарку нехтують документами», - повідомив селищний голова Ворохти Петро Кермощук. 

Стосовно сміття, то ворохтянці збираються облаштувати станцію із сортування відходів. Знайшли ділянку – за 7 км від селища, на ній ніхто не проживає, територія немає перспективи розвитку. 

«Колись у Ворохті було сміттєзвалище, - пояснив селищний голова Ворохти. - Нині ми не збираємось його відновлювати, а хочемо встановити складський ангар, де сортуватимемо сміття. І згодом зароблятимемо на цьому гроші. Екологічна служба дала згоду на виділення 90 сотих земель, які громада свого часу передала лісівникам для ведення лісового господарства. Нині працівники лісу не хочуть надати громаді ці землі в оренду, мотивуючи зведенням поруч відпочинкового комплексу».

Візитівка гірської Ворохти – спортивна база, яка за радянських часів вважалася однією з найкращих в Україні, - перетворилася на сором селища. Спортивні споруди занепадають, нарікає директор Ворохтянської дитячо-юнацької спортивної школи Григорій Тисячний. Раніше спортшкола разом із трамплінами та навчальною базою були одним спорткомплексом. Нині його частину – ресторан та готель – орендують. А решта споруд — покинуті. Ворохтянці пропонують передати місцевий спортивний комплекс на баланс спорткомітету України, щоби створити базу олімпійського резерву зі спортивною школою. «Добра думка, правильне рішення», - підтримав ініціативну громаду нардеп Юрій Дерев’янко. 

На прохання громади Ворохти народний депутат узяв зобовязання допомогти вирішити названі проблеми і направити відповідні запити, щоби зясувати, яким чином можна це зробити.

 

Леся, 24.10.2013 10:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини