Громадський репортер: У Надвірній громаду міста грузять на «фені» у земельному спорі

У Надвірній знову не спокійно. Принаймні такі висновки можна зробити із листа читача «Малакави».

 «Останніми днями знову зросла напруга між  громадою міста Надвірна, яка разам з Надірнянським міським головою та депутатами різних рівнів шукають вихід з ситуації, що виникла у зв’язку з приватизацією 14-ти гектарів землі в урочищі «Городище»( за мостом) у прибережній зоні річки Бистриця Надвірнянська у місті Надвірна. Восьмого жовтня було зроблено спробу встановити в урочищі (за мостом) металевий хрест заввишки 10 м. на місці розстрілу 82-х українських патріотів у 1942 році, але спробі Надвірнянської громади заважав депутат Івано-Франківської обласної ради Ігор Івасюк, який потрапив туди за партійним списком від ВО "Свобода" № 13 і також подібні дії чинив і депутат Івано-Франківської обласної ради Володимир Хопта. Серед інших противників встановлення Хреста був помічений брат кримінального авторитета Ігоря Виннника на прізвисько (Гарік) Богдан Винник на прізвисько (Абрам), який усім намагався "рочихлити на фені" як треба себе вести.

 В ході семи годинної баталії противникам встановлення пам'ятного Хреста хитрістю вдалося заблокувати під’їздні шляхи до місця загибелі українських патріотів  в часі другої світової війни. Тоді  громада вирішила встановити пам'ятний Хрест без допомоги спецтехніки, але і тут в яму глибиною близько 5-ти метрів стрибнув молодий камікадзе і заліг на дні чим унеможливив встановлення Хреста. Міліція, СБУ, представники Надвірнянської РДА дієво вплинути на ситуацію не змогли.

 Директор організації, яка на даний час є власником землі Ігор Івасюк заявив, що він проти встановлення  Хреста, що думає справжній винуватиць земельного протистояння годі і здогадуватись, але представники влади хочуть діалогу. Ситуація з діалогом нагадує історію битви Донкіхота з вітряками. Варто згадати слова з СВ. Письма – «Хто сіє вітер - пожинає бурю».

Леся, 09.10.2013 10:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини