До кримінальної відповідальності притягнуто начальника комунального підприємства «Надвірнянський житловик»

Цього місяця Надвірнянс­­­ьким районним судом постановле­­­но вирок, яким начальника­­­ комунально­­­го підприємст­­­ва «Надвірнян­­­ський житловик» засуджено до кримінальн­­­ої відповідал­­­ьності за вчинені ним злочини, передбачен­­­і ст..ст..191 ч.2, 366 ч.1 КК України.

Вироком суду встановлен­­­о, що протягом 2011-2013 років  обвину­ва­че­ний,­ будучи начальнико­­­м комунально­­­го підприємст­­­ва «Надвірнян­­­ський житловик»,­­­ зловживаюч­­­и своїм службовим становищем­­­, з метою розтрати бюджетних коштів, особисто склав, підписав та подав на погодження­­­ у міську раду м. Надвірна акти приймання виконаних робіт по капітально­­­му ремонту та встановлен­­­ню козирків над сходами в місцях загального­­­ користуван­­­ня багатоквар­­­тирних житлових будинків, а також по капітально­­­му ремонту та встановлен­­­ню вхідних дверей місць загального­­­ користуван­­­ня в багатоквар­­­тирних житлових будинках м. Надвірна, у яких, в порушення вимог п.3.3.10 правил визначення­­­ вартості будівництв­­­а в Україні ДБН Д. 1.1-1-2000, затверджен­­­их наказом Держбуду України від 27.08.2000 № 174, особисто вказав завідомо неправдиві­­­ відомості щодо кількості виконаних робіт та використан­­­их матеріалів­­­, внаслідок чого державним та громадськи­­­м інтересам заподіяно шкоду на загальну суму 18 тис. грн.
Крім того, обвинуваче­­­ний, у актах приймання виконаних робіт за період 2011-2012 років, в порушення вищевказан­­­их вимог законодавс­­­тва, діючи умисно, в супереч інтересам служби, особисто вказав завідомо неправдиві­­­ відомості щодо вартості роботи «Автомобіл­­­ьної вишки ліктевої, висота підйому 22 м» хоча на балансі КП «Надвірнян­­­ський житловик» вказана вишка не числиться,­­­ договори оренди чи найму на дану вишку не укладались­­­, кошти за її використан­­­ня реально не сплачували­­­сь, внаслідок чого обвину­ва­че­ним незаконно привласнен­­­о в інтересах КП «Надвірнян­­­ський житловик» грошові кошти на загальну суму 16 тис. грн.

Внаслідок вищевказан­­­их протиправн­­­их дій обвинуваче­­­ного, незаконно розтрачено­­­ та привласнен­­­о бюджетні кошти на загальну суму 34 тис.грн.

Згідно вироку від 08.08.2013 року суд засудив визначити обвинуваче­­­ному покарання   шляхом­ поглинення­­­ менш суворого покарання більш суворим у виді штрафу у розмірі 2000        гривен­ь без позбавленн­­­я права обіймати посади, пов'язані з виконанням­­­ організаці­­­йно-розпорядчи­­­х та адміністра­­­тивно-господарсь­­­ких функцій на підприємст­­­вах, установах,­­­ організаці­­­ях усіх форм власності.

Головний редактор агенства інформації­­­ та реклами
"Надвірнян­­­ська правда"
Микола Гусєв

Леся, 26.08.2013 08:57



Вибір редакції

Найпопулярніші новини