В Івано-Франківську відбувся ІІ етап спільного українсько-канадського семінару для суддів, що займаються досудовим врегулюванням спорів

Вчора в Івано-Франківську відбувся ІІ етап спільного українсько-канадського семінару для суддів, що займаються досудовим врегулюванням спорів.

Семінар проходив у рамках проекту «Освіта суддів заради економічного зростання», що фінансується Канадським Агентством міжнародного розвитку та впроваджується Канадським національним інститутом суддівської освіти.

Семінар відбувався на базі Івано-Франківського міського суду і в ньому крім місцевих суддів взяв участь секретар Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Анатолій Марцинкевич, а також судді із канадських провінцій Монітоба та Саскачеван, які власне і передавали місцевим колегам свій багаторічний досвід.

Під час вітального слова до присутніх, голова Івано-Франківського міського суду Тарас Антоняк зазначив, що хоч досудове врегулювання спорів в нашому суді почали впроваджувати відносно нещодавно (з травня цього року), про те Івано-Франківський міський суд вже має певні здобутки у цьому напрямку. Так не за повних півроку, нашими суддями у досудовому порядку було врегульовано вже 195 спорів, а це дуже добрий результат.

В свою чергу канадський суддя Дональд Брик зазначив, що їм приємно працювати із українськими колегами, і він сподівається, що в недалекому майбутньому більша частина спорів врегульовуватиметься саме у досудовому порядку.

Дональд Брик разом зі своїм канадським колегою Тедом Зажечни, провели для івано-франківських колег спільну презентацію про порядок та методи досудового врегулювання спорів.

Під час семінару українським суддям було продемонстровано, як повинні відбуватися окремі наради під час засідань із досудового врегулювання спорів, як слід проводити досудове засідання, коли учасниками процесу є велика кількість сторін, а також розповіли про основні методики цих всіх переговорів.

По завершенню семінару-тренінгу всі учасники змогли задати один одному запитання, обговорити набутий досвід, а також виявити та усунути недоліки, які існували попередньо.

На сам кінець голова Івано-Франківського міського суду Тарас Антоняк, разом із організатором семінару, директором міжнародних програм офісу Уповноваженого з федеральних судових справ Канади Олегом Шаковим поспілкувалися із прикарпатською пресою в режимі прес-конференції.

Леся, 11.10.2013 09:17



Вибір редакції

Найпопулярніші новини