В Коломиї розпочалась безстрокова акція протесту

У середу в місті стартувала безстрокова акція протесту. Організували її обмануті члени житлових кооперативів «Аквамарин», «Олександрит» та «Малахіт», засновниками яких були теперішній міський голова Ігор Слюзар та його перший заступник Тарас Яворський. Обдурені люди встановили перед Ратушею намети і кажуть будуть тут протестувати доти доки їм не повернуть гроші.

Близько 11 години ранку у середу на площі перед Ратушею почали сходитися люди. Це були обмануті члени житлових кооперативів «Аквамарин», «Олександрит» та «Малахіт». Починаючи з 2006 року ці люди сплатили засновникам вказаних кооперативів Ігорю Слюзару та Тарасу Яворському гроші за майбутні квартири. Минули вже роки, а квартир так нема і досі. Як, в принципі і грошей. А суми сплачувалися немаленькі: були люди які внесли 100, 200, 300 тисяч гривень. Коломияни кажуть, що їх просто «кинули». Однак миритися із цим вони не збираються. Саме тому і вирішили розпочати акцію протесту: вважають, що таке хамське ставлення до них з боку теперішньої міської влади має бути покаране.

А те, що з людьми поступили дійсно по-хамськи можна переконатися із розповіді Галина Хом’як. Жінка розповідає, що підмовила свою дочку, яка тяжко працює за кордоном і яка залишила тут двох малих дітей, купити квартиру в кооперативі «Маліхіт». Та погодилась і у 2010 році заплатила 150 тисяч гривень. Гроші давала особисто Ігорю Слюзару в руки. Будинок вже мав би бути зданий, але реально далі фундаменту справа не пішла. Жінка запевняє, що неодноразово зверталась та приходила на прийом до пана Слюзара, але тільки, що чула, що прийдіть за два дні…два тижні…два місяці. А одного разу взагалі просто відмовився з нею спілкуватись, наказавши збрехати секретарці, що його нема на місці…Вибачте, - каже пані Ганна, - але моя донька не для того важко працює за кордоном, не для того дві грижі заробила, щоб Слюзар з Яворським по заграничних курортах їздили три рази на рік. Правда слід зазначити, що цій вкладниці частину грошей все-таки було повернуто. Однак ще 71 тисячу їй горебудівельники винні.

Інша коломиянка, член кооперативу «Аквамарин» Світлана Зайцева, каже, що починаючи з 2006 року вправно платили усі внески і будинок мав бути зданий у 2009 році. Однак, як ви розумієте, досі її нема. Грошей нема, - кажуть в кооперативі. Але чомусь пояснити куди ділися кошти, які пані Світлана вправно і вчасно вносила там не хочуть.

Після коротенького мітингу, який пройшов під гаслами «Міліція та прокуратура захистіть наші права», «Досить нас дурити», «Де наше житло» та «Слюзар і Яворський поверніть наші гроші», обмануті вкладники кооперативів на 5 хвилин перекрили рух по вулиці Мазепи біля міської ради. Разом з тим вони скандували гасла: «Слюзар, де наші гроші» та «Слюзар виходи»…Однак до мітингувальників ніхто так і не вийшов. Очевидно міський голова побоявся побоявся це зробити.

Але як каже давня народна приказка «Як гора не йде до Магомета, то Магомет іде до гори». Так зробили люди, вони разом із депутами міської ради Володимиром Довганюком, Любомиром Глушковим, Сергієм Федчуком та Віктором Кавацюком, які допомагають обманутим коломиянам відстоювати свої права, пішли до кабінету міського голови. Тут під крики «Ганьба» та «Брехня» люди вимагали або повернути кошти або добудувати квартири. Міський голова сказав, що гроші членам кооперативу «Малахіт» повернуть, правда не сказав коли. Членам двох інших кооперативів мер обіцяв зрушити квартирну справу з місця. Втім, люди кажуть, що обіцянок вже наслухались і меру вже ніхто не вірить. Тому з наметів, які встановлені на площі перед міською радою не підуть доки справ не на словах, а на діл не зрушиться з мертвої точки. Люди налаштовані рішуче і збираються відстоювати свої інтереси до кінця, якщо протягом тижня міський голова, як обіцяв не поверне людям гроші. В іншому разі намети обмануті люди будуть встановлювати не на холоді, а в теплому кабінеті мера. А якщо і потрібно, то люди погрожують перкрити центральні траси та залізничні колії у місті.

Як стало відомо, що слідчим відділом Коломийського РВ УМВС розпочато досудове розслідування за фактом шахрайства засновниками кооперативу «Аквамарин», повідомляє Стик.

Леся, 10.10.2013 14:16



Вибір редакції

Найпопулярніші новини