Будівництво регіонала в Пасічній призупинили

Уже кілька днів поспіль жителі мікрорайону Пасічна протестують проти забудови скверу по вулиці Галицька, 126.

Жителі мікрорайону заявляють, що на місці єдиної паркової зони фірма регіонала «Гільдія» уже встановила паркан і має намір зводити будинок. Фірма-забудовник, начебто, має всі документі, які дозволяють проводити будівництво.

Насправді згадана земельна ділянка, дійсно, перебувала в оренді у компанії-забудовника. Проте, коли термін оренди закінчився, депутати його не продовжили. Забудовник звернувся до суду і в 2008 році виграв його. Таким чином, міський голова Віктор Анушкевичус змушений був підписати договір продовження оренди. Правда, була умова, забудовник мав побудувати транспортну розвязку Галич-Калуш і передати її у комунальну власність міста.

Депутати звинувачують міського голову у тому, що його служби не зреагували на рішення суду і навіть не спробували подати апеляцію. Саме цим і спровокували конфлікт, який зараз виник.

Сьогодні на сесії депутати вирішили створити спеціальну комісію, яка має дослідити законність будівництва в Пасічній. Комісію очолює сам Віктор Анушкевичус. За його словами, поки комісія працює, забудовник не має права проводити будь-які роботи на ділянці.

Проте, невідомо, чи забудовник дотримається рішення депутатів. Адже в Івано-Франківську уже був приклад із скандальною забудовою по Мазепи.

Леся, 10.10.2013 12:57



Вибір редакції

Найпопулярніші новини