Лікарні Івано-Франківська готові протидіяти епідемії грипу

Лікарні Івано-Франківська готові протидіяти епідемії грипу. Для боротьби з ним заклади медицини мають дві сотні вакцин. Щоправда лише для медперсоналу - дільничних лікарів, та тих, хто працює в приймальних відділеннях. 

Лікарі зазначають: тенденція захворюваності на ГРВІ у порівнянні із минулими роками - позитивна. До прикладу, у 2009-му під час епідемії  грипу недугою були уражені 180 тисяч іванофранківців, торік - 35 тисяч. Попри це, медики застерігають: хворобі і надалі притаманне ускладнення - пневмонія.

Наразі медики готові прийняти в педіатрії 200 хворих на грип та ГРВІ. У разі епідемії не виключають використання ліжко-місць в офтальмологічному та лор відділеннях. А ще ескулапи закупили  необхідні противірусні ліки. Йдеться про жарознижуючі, протибактеріальні та протигрипозні препарати. Натомість іванофранківці кажуть: перевагу надають народним методам лікування.

Цього року українців закликають готуватися до найхолоднішої за останні сто років зими. Про це говорить американський метеоролог Джо Бастарді. Проте, українські  метеорологи зазначають: ця зима буде суворою не стільки в сенсі температури, скільки в сенсі опадів - снігу, дощів, а також сильних вітрів. За прогнозами народних синоптиків заморозки на ґрунті можна очікувати в середині листопада. Свята українці зустрінуть із мокрим снігом. Максимальні морози варто очікувати у січні до -15 градусів, а в лютому – до -20

Леся, 02.10.2013 09:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини