Неофіційна інформація: можливо, через два тижні франківські школи закриють на карантин через новий штам грипу

Як стало відомо «Малакаві», можливо, через два-три тижні франківські школи закриють на карантин. Таким чином дітей хочуть уберегти від епідемії грипу, яка насувається на Україну. Особливо медики бояться нового штаму грипу, який дає ускладнення на нирки.

Вчителів попросили кожен день моніторити ситуацію із кількістю учнів у класі, а батькам повідомити, що дітей, які починають чхати та кашляти неодмінно показувати лікареві, як то кажуть береженого Бог береже.

За словами доктора медичних наук Алли Мироненко, керівника відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського, цього року в Україні будуть «ходити» три віруси грипу. Найбільше занепокоєння у медиків викликає сезонний грип А (Н3N2).

«Ми чекаємо сезонного грипу типу А (Н3N2). Епідемії, викликані таким типом вірусу, - явище звичайне: більш ніж половину всіх епідемій в нашій країні викликав саме такий підтип вірусу. Але штам буде новим. Він називається А/Перт/16/2009», — пояснила експерт.

За її словами, цей штам невідомий не тільки для України, але й для інших країн Східної Європи.

«А/Перт вже побував у країнах Північної Америки і у Великобританії. А ось в Європі минулого сезону він зустрічався вкрай рідко і до України не дійшов. Ми виокремили всього один такий вірус. Тому наше населення не має до нього імунітету, а значить, люди будуть частіше хворіти», - додала Мироненко.

Зараз лютує вірус у Штатах, там навіть два штати оголосили про запровадження надзвичайного стану.

Губернатор американського штату Нью-Йорк Ендрю Куомо оголосив режим надзвичайної ситуації у зв’язку з епідемією грипу. Кількість хворих у штаті вже наблизилося до 20 тисяч людей, що більш як у чотири рази перевищує дані епідсезону 2011 — 2012 року.

Зокрема, введення НС означає тимчасове призупинення дії закону штату, що обмежує відповідальність фармацевтів проведенням вакцинації від грипу тільки повнолітніх пацієнтів. В умовах НС щеплення робитимуться також пацієнтам у віці від півроку до 18 років.

Окрім того надзвичайний стан у зв'язку з поширенням грипу оголошено у Бостоні, адміністративному центрі штату Массачусетс, де від інфекції вже померли близько 20 людей. У місті зареєстровано в 10 разів більше випадків захворювання, ніж минулого року.

Леся, 15.01.2013 14:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини