У аптеках Івано-Франківська вакцина від грипу з’явиться уже через два тижні.

 За словами дитячого інфекціоніста міста Вероніки Васьків, на сьогоднішній день в Україні сертифіковано три види вакцин: «Флюарикс» виробництва Франції, розробка німецьких фахівців - «Інтанза» та голландська вакцина «Інфлувак».

Орієнтовно, збільшення випадків захворювання на ГРВІ та грип медики очікують в листопаді-грудні, а також навесні у березні-квітні.

Цього року в Україні очікують спалахи трьох вірусів грипу: типу А (H1N1), типу А (H3N2) і типу В (Вісконсін)

 Дитячій інфекціоніст міста Івано-Франківська Вероніка Васьків розповіла під час прес-конференції, що одна вакцина від грипу коштуватиме від 70 до 100 гривень.

Наразі ці препарати на території міста Івано-Франківська не продаються, проте вже за два тижні вони, як очікується, з’являться у аптеках міста.

Щеплення не гарантує, що вакцинована людина не захворіє взагалі, але перебіг хвороби в цьому випадку буде значно легшим, щеплення від грипу доцільно проводити за два місяці до початку грипозного сезону, але й під час епідемічного періоду в разі чого вони не будуть зайвими.

Як стверджує заступник головного лікаря Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні Емма Гошовська, лікарня щороку закупляє безкоштовні вакцини для щеплення людей пільгових категорій: членів малозабезпечених, багатодітних сімей, дітей-сиріт. І хоча коштів не вистачає, медики сподіваються, що міська влада знайде необхідні гроші для придбання пільгової вакцини і цього року.

«Щоправда суми цих коштів ще не обговорювались за відсутністю на даний час нагальної потреби» – повідомила заступник головного лікаря.

Леся, 03.10.2012 12:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини