Під час призовної кампанії «Осінь-2013» з Івано-Франківської області буде призвано 294 юнака

Відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», Указу Президента України, Постанови Кабінету Міністрів України у жовтні-листопаді буде проводитись призов громадян на строкову військову службу.

Явці на свої призовні дільниці підлягають громадяни 1995 року народження, яким у період чергового призову виповнилось 18 років, а також громадяни, які народились у період з 1988 по 1994 роки, в яких закінчилась відстрочка від призову, але не призвані раніше на строкову військову службу з різних обставин, - наголосив начальник відділу комплектування та призову - заступник  Івано-Франківського обласного військового комісара майор Валерій Волинков.

Загалом під час призовної кампанії «Осінь-2013» з Івано-Франківської області буде призвано 294 юнака. 130 з них проходитимуть службу у лавах Збройних Сил України, 134 – у Міністерстві внутрішніх справ, та 30 – у державній службі транспорту України. Крім цього, 13 прикарпатців традиційно будуть скеровані до так званого «президентського полку». Перша відправка у війська відбудеться 9-го жовтня.

  Також працівники військкомату нагадують, що відповідно до статті №335 Кримінального Кодексу України ухилення від призову на строкову військову службу карається обмеженням волі до трьох років.

«На даний момент наша прокуратура передала до суду два кримінальних провадження, - зазначив заступник Івано-Франківського прокурора з нагляду за додержанням законів у військовій сфері молодший радник юстиції Андрій Величко.Під час проведення весняного призову ці громадяни були визнані придатними для проходження строкової військової служби. Однак за відповідними повістками не з’явились до призовних дільниць без поважних причин. Нами було вжито відповідних заходів, і тепер долю цих юнаків вирішить суд».

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр

Міністерства оборони України.     

Леся, 30.09.2013 10:50



Вибір редакції

Найпопулярніші новини