Перед сесією по сланцевому газу регіонали розпочали інформаційну атаку на опозицію

Уже в п’ятницю депутати обласної ради мають повторно повернутися до розгляду проекту щодо видобутку сланцевого газу на території області. На прийняті проекту наполягає влада. Прем’єр Микола Азаров навіть погрожував депутатам Івано-Франківської та Львівської обласної ради, мовляв, якщо вони не дадуть дозвіл на видобуток сланцевого газу, то газ для жителів областей буде коштувати дорожче.

З першого разу депутати не підтримали угоду про видобуток сланцевого газу на територіях області. Було подано ряд зауважень до самої угоди, які на думку депутатів, мають бути внесені в текс договору. Зокрема депутатам не подобається пункт, який говорить, що всі видобуті вуглеводні мають експортуватися за кордон.

 «Чому в угоді не передбачили жодних соціально-економічних відрахувань/компенсаторів/преференцій територіальним громадам, на території яких будуть видобуватися вуглеводні, протягом усіх понад 50 років, і категорично відмовилися внести відповідні зміни і доповнення до проекту угоди, на вимогу депутатів обласних рад та громад?», - говорить депутат облради Юрій Романюк.

Проте і регіонали включилися в інформаційну війну. Вони звинувачують опозицію в… популізмі.

«Популістська риторика наших вічних опозиціонерів, на кшталт депутата від Батьківщини Юрія Романюка, традиційно стабільна – якщо всі за, то вони проти. І не має значення, що мова йде про вирішення питання майбутньої енергетичної незалежності нашої держави», - говорить регіонал Василь Чуднов і додає, «судячи із результатів попередньої сесії, мабуть, не варто сподіватися на те, що 20 вересня ми зможемо отримати інші результати».

 

Леся, 18.09.2013 10:07



Вибір редакції

Найпопулярніші новини