Десять відкритих запитань Прем’єр-міністру Азарову від Юрія Романюка. (До проекту угоди «Про розподіл продукції» на Олеському родовищі сланцевого газу)

1) В ім’я чого або кого Ви відмовляєтеся від імунітету держави Україна в розділі 39 Угоди, на всі наступні 50 років?

2) Так де ж перебувають результати проведеної/непроведеної обов’язкової екологічної експертизи, і чому їх досі не представили обласним радам?

3) Чому всі 100 % видобутих вуглеводнів планується експортувати винятково за кордон, а не продавати в середині країни?

4) Чому держава Україна, в особі уряду (в вашій персональній особі) апріорі відмовляється від отримання своєї долі виключно вуглеводнями, а погоджується лише на грошову компенсацію?

5) Чому в угоді Ви не передбачили жодних(!) соціально-економічних відрахувань/компенсаторів/преференцій територіальним громадам, на території яких будуть видобуватися вуглеводні, протягом усіх понад 50 років, і категорично відмовилися внести відповідні зміни і доповнення до проекту(!) угоди, на вимогу депутатів обласних рад та громад?

6) Чому територіям, на яких буде видобуватися газ, не передбачено пільговий продаж дешевих вуглеводнів для потреб місцевих ЖКГ, бюджетних установ та населення (за формулою: собівартість + 10 % рентабельності)?

7) Якою, по Вашому, буде собівартість видобутих вуглеводнів, газу? За якою ринковою ціною їх будуть реалізовувати на Захід?

9) За якою ціною будуть придбавати газ Івано-Франківська та Львівська області, та якого походження буде цей газ: комерційні структури області, бюджетна сфера, ЖКГ, населення?

10) Чому уряд сприяв/організував продаж всієї конфіденційної геологорозвідувальної технічної інформації державної/народної власності у приватні руки третіх осіб?

Депутат Івано-Франківської Юрій Романюк обласної ради

16/09/2013

 

Леся, 17.09.2013 10:23



Вибір редакції

Найпопулярніші новини