На Прикарпатті у рамках відзначення Дня фізичної культури і спорту відбулася дитяча спартакіада

 З нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту в області протягом тижня відбуватимуться різноманітні спортивні заходи. Старт їм дала спартакіада вихованців дитячих спортивних шкіл, яка відбулася у с. Старий Лисець Тисменицького району.

Місце для проведення змагань, каже заступник директора департаменту освіти, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Дутчак, обрали невипадково. Адже село має добре розвинену інфраструктуру для занять фізкультурою, а також досягнення у боротьбі та ігрових видах спорту (футбол, волейбол). Окрім того, у Старому Лисці працюють філії Тисменицької дитячо-юнацької спортивної школи.

«Треба сприяти формуванню у школярів здорового способу життя, - наголошує Володимир Дутчак. – На це звертає особливу увагу Президент України, коли говорить про те, що спортивні досягнення необхідно починати з розширення позашкільних закладів, зокрема, спортивних секцій. Віктор Янукович ставить питання про значне збільшення кількості дітей, які можуть займатися у спортивних секціях».

Добре у цьому плані, за словами Володимира Дутчака, працюють у Коломийському, Галицькому, Тисменицькому районах, містах Калуші, Івано-Франківську.

«Від занять спортом залежить успіх в усіх галузях, - переконані організатори змагань, – Ми потребуємо здорової нації, здорового молодого покоління».

Втілюючи надії у життя, на базі місцевої загальноосвітньої школи цього разу провели змагання з дзюдо, боксу, баскетболу, футболу. А вже найближчим часом спортивні поєдинки у Старому Лисці зможуть проводити на сільському стадіоні, на якому зараз облаштовують глядацькі трибуни.

Леся, 10.09.2013 09:17



Вибір редакції

Найпопулярніші новини