Василя Рудницького звільнять з посади керівника Архбудконтролю в Івано-Франківській області - колегія ОДА

"Ми трошки запізнились, щоб витиснути той чиряк, який виріс у нас у суспільстві", - оцінив роботу керівництва Державної інспекції з архітектурно-будівельного контролю в Івано-Франківській області голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк.

Рішення звернутися до очільників Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з проханням про усунення з посади начальник обласного Архбудконтролю Василя Рудницького ухвалила сьогодні на своєму засіданні колегія Івано-Франківської ОДА. Сам В.Рудницький на засідання колегії не з’явився. Замість себе відправив свого заступника – Володимира Кобилянського, який пояснив, що його шеф з дозволу столичного керівництва перебуває у відпустці.

Підставою для рішення про невідповідність В.Рудницького займаній посаді стали численні скарги мешканців області і особливо міста Івано-Франківська на бездіяльність його підлеглих в напрямку протидії незаконній забудові. Озвучений В.Кобилянським звіт про кількість проведених архбудінспекторами перевірок і число поданих приписів голову Івано-Франківської ОДА не вразив. Натомість, зазначивши, що до обласної державної адміністрації регулярно надходять скарги з претензіями до забудовників, очілник Прикарпаття спитав, скільком забудовникам органи Держархбудантролю в області заборонили провадження незаконного будівництва, пан Кобилянський зазначив, що таких факти було три. При цьому жодного з них – в місті Івано-Франківську, звідки, власне, і надходить більшість скарг. Свого роду цвяхами у труну В.Рудницького на посаді керівника Інспекції стали дані, озвучені громадським активістом – борцем з корупцією Василем Тинкованом та депутатом Івано-Франківської міськради Юрієм Солов’єм.

«Контроль за організацією будівництва в області майже відсутній, - зазначив пан Тинкован, - а в деяких місцях – взагалі відсутній». В якості кричущого прикладу бездіяльності обласного Держархбудконтролю громадський активіст навів ситуацію на вулиці Незалежності, 87, де інспектори установи «так контролювали будівництво, що сусідові закрили усі вікна в квартирі», а в кінцевому підсумку вони сказали потерпілому від незаконного будівництва принести довідку з ОБТІ про те, що в його хаті взагалі були вікна.

В свою чергу Ю.Соловей показав офіційні відповіді з чотирьох дозвільних інстанцій про те, що компанія, яка будує будинок на вулиці Незалежності, 35А, не виробила жодного дозвільного документу на право будівництва у вказаному місці, в тому числі і містобудівних умов та обмежень як основоположних документів для початку будови.

«Напевно, всі в Івано-Франківську є свідками того, що місто перетворилось на суцільну зону конфлікту між мешканцями та забудовниками», - зазначив з даного приводу Ю.Соловей.

Ще однією підставою для звільнення В.Рудницького М.Вишиванюк назвав нещодавнє затримання на хабарі одного з інспекторів з контролю за будівництвом у Коломиї.

Своєму заступнику Руслану Гусаку голова ОДА доручив направити виписку з рішення колегії в Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, пише БРІЗ.

Леся, 28.08.2013 11:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини