Прокуратурою виявлено незаконні рубки лісу: збитки - майже 1,5 мільйони гривень

Івано-Франківською міжрайонною прокуратурою проведено перевірку у Ворохтянському лісовому господарстві щодо додержання вимог лісового законодавства.

Встановлено, що на території лісгоспу незаконно знищено майже 700 дерев. Головною причиною масштабних рубок стали службова недбалість та зловживання  працівників лісової охорони.

Зокрема, в Озернянському лісництві майстер лісу незаконно, без лісорубного квитка, дозволив працівникам приватної фірми зрубати та вивезти 237 дерев. Під сокиру пішли найцінніші дерева – 80 –річні буки та ялини. Внаслідок цих злочинних дій, навколишньому середовищу завдано шкоду на майже півмільйона гривень.

 За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Тепер за зловживання службовим становищем ліснику загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Водночас, службова особа Поляницького лісництва, замість того, щоб охороняти закріплені за ним зелені угіддя, допустила самовільну рубку 409-ти ялин. Факти знищення  дерев лісник не зафіксував, осіб правопорушників не встановив, хоча зобов’язаний був це зробити. Така службова недбалість  майстра лісу обійдеться державі у майже мільйон гривень. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 КК України. 

Леся, 02.08.2013 10:31



Вибір редакції

Найпопулярніші новини