Управління Державної пенітенціарної служби в Івано-Франківській області спростовує розповсюджену в ЗМІ інформацію щодо неправомірних дій працівників слідчого ізолятора

В ЗМІ була розміщена недостовірна інформація про ніби то  перевищення працівниками СІЗО своїх повноважень під час перебування адвоката Сергія Мельника в Івано-Франківському слідчому ізоляторі. У звязку із цим вважаємо за необхідне проінформувати громадськість про наступне.

2 липня поточного року адвокат Сергій Мельник й справді перебував в Івано-Фраківському СІЗО. По обіді адвокат мав зустріч зі своїм підзахисним, якого підозрюють у виготовленні та реалізації наркотичних засобів.

Зустріч Сергія Мельника з підзахисним тривала приблизно одну годину. По закінченню зустрічі був проведений обшук увязненого, як це передбачено відомчими наказами. Під час обшуку у затриманого працівники пенітенціарної служби виявили речовину невідомого походження, яку засуджений заховав у підкладці спортивних штанів. 

У звязку із цим адвоката Сергія Мельника було запрошено у службовий кабінет слідчого ізолятора для надання пояснень та зясування обставин, яким чином у його клієнта саме після зустрічі з ним опинилась ця речовина. Адже перед доставкою увязненого в кімнату  для роботи слідчих та адвокатів працівники СІЗО також проводили обшук затриманого та встановили, що у нього заборонених предметів та речовин не було.

По цьому факту черговою частиною Івано-Франківського СІЗО була викликана слідчо-оперативна група УМВС  України в області, оскільки ці правопорушення віднесені до компетенції міліції.

При цьому ніхто з працівників пенітенціарної служби та  міліції не чинив тиск на Сергія Мельника, не погрожував йому  та не порушував його права як громадянина України, так і адвоката. Всі дії правоохоронців були направлені на встановлення походження цієї речовини.

На разі, по цьому факту правоохоронці проводять перевірку для зясування усіх обставин цієї події.

Крім того, вважаємо за потрібне повідомити, що в  Долинському виправному центрі засуджений з метою змінити обстановку та потрапити за межі виправного закладу двічі ковтав голки. Вперше це сталося наприкінці червня 2013 року, другий випадок мав місце 14 липня поточного року. При цьому засуджений робив усе можливе, щоб не зашкодити власному здоровю. Для цього  голки він помістив у пластиковий контейнер, яку зробив із ампули кулькової ручки. Тому лікарі не вбачали підстав для хірургічного втручання та після огляду відправили його до Долинського виправного центру. Сторонні предмети вийшли з організму природнім шляхом. При цьому засуджений ніяких претензій до працівників виправного центру не мав. Також наголошуємо на тому, що під час перебування у виправному центрі ніякого тиску на нього не чинили та не застосовували до нього фізичної сили.

Зважаючи на вищезазначене, вважаємо за потрібне наголосити, що як працівники пенітенціарної служби, так і міліції виконують свої обов’язки  згідно з вимогами чинного законодавства  та не допускають порушення прав громадян, які знаходяться в місцях позбавлення та обмеження волі. Тому розповсюдження недостовірної інформації з приводу неправомірних дій правоохоронців є нічим іншим, як спробою підриву авторитету правоохоронних органів.

Прес-служба управління ДПтС України в Івано-Франківській області
Леся, 17.07.2013 09:11



Вибір редакції

Найпопулярніші новини