В області вживають «додаткових заходів» задля недопущення занесення збудника африканської чуми свиней

Заступник голови облдержадміністрації Василь Брус, провів засідання Державної протиепізоотичної комісії в області, повідомляє сайт http://www.if.gov.ua. Темою засідання, як зазначалося, складна епізоотична ситуація африканської чуми свиней в Російській Федерації. Івано-Франківська область зобов’язана «вжити додаткових заходів» задля недопущення занесення збудника африканської чуми свиней.

Головне управління ветеринарної медицини в Івано-Франківській області спільно з Управлінням з надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи розробили план навчання з органами управління та підрозділами територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту області.

Навчання-тренінг проведено з опрацювання плану дій при підозрі захворювання свиней на африканську чуму з моделювання виникнення африканської чуми свиней в ТОВ «Агроінвест-ІФ» с.Черніїв Тисменицького району. В процесі навчання були розподілені сили та засоби «з метою локалізації та ліквідації захворювання у разі підозри захворювання свиней на африканську чуму».

Довідково

В Російській Федерації за 5 місяців поточного року зареєстровано 25 осередків виникнення захворювання свиней на африканську чуму: 15 - серед диких свиней та 10 домашніх.

Леся, 02.07.2013 16:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини