Якщо міліція бездіяльна, громадяни власними силами намагаються боротися з порушниками правил дорожнього руху.

Якщо міліція бездіяльна, громадяни власними силами намагаються боротися з порушниками правил дорожнього руху. В Івано-Франківську вчора ввечері свідки ДТП ледь не влаштували самосуд над п’яним 24-річним водієм міні вену «Нісан», який збив у пішохідній зоні чоловіка похилого віку. У житловому мікрорайоні вулиць Паркова-Хоткевича утворилося значне скупчення людей, які заблокували автівку, що скоїла наїзд на дідуся.

Про це пише журналіст Руслан Коцаба.

Обурені мешканці вимагали від працівників державтоінспекції проведення негайної медичної експертизи на місці. Але у патрульного екіпажу медичного приладу для експрес-аналізу чомусь не було. Врешті-решт дві години після ДТП було встановлено, що водій напився до стадії 1.77 проміле, що є вище за середню стадію сп’яніння. Тільки наявність на місці події понад двох десятків міліціонерів як стримуючого чинника дозволила уникнути самосуду з боку обуреного натовпу. Правоохоронці цього разу діяли професійно і врахували вечірню ситуацію, кількість "підігрітих" алкоголем і обурених мажорським свавіллям людей. Горе-водія вдалося вивести з натовпу майже неушкодженим, якщо не рахувати кількох синців. На нього складено протокол і вилучено водійські права. Тепер залишається очікувати на вердикт суду, який вирішить, який термін водій не буде їздити самостійно. 

Валерій Павлюк, інспектор штабу УДАІ в Івано-Франківській області
“В нас ця кількість засобів є обмежена і тому цей засіб віз наряд, який ніс службу взагалі за межами міста Івано-Франківська. Тому що якщо в нас виникають такі підозри, то переважно жителів Івано-Франківська доставляють до медичного закладу»

Іванна Леник, свідок ДТП
«Він сідає в машину і назад їде, збиває старшого мужчину. Вони двоє вийшли з машини, так нашугали того старшого мужчину, що той тікав парком.І тоді хлопці вже скрутили водія тут і тримали, поки міліція не приїде. Але наша міліція нічого не зробила»

Леся, 04.06.2013 10:49



Вибір редакції

Найпопулярніші новини