Ігор Зварич: На Прикарпатті загалом у процесі реалізації перебувають понад 30 інноваційно-інвестиційних проектів

Реалізація інноваційно-інвестиційних проектів, на переконання заступника голови облдержадміністрації Ігоря Зварича, сприятиме зростанню обсягів випуску сучасних товарів та обладнання, створенню нових робочих місць, збільшенню надходжень до бюджетів, зростанню середньомісячної зарплати.

«Найвагоміші для економіки області інвестиційні проекти торік реалізовували в ТзОВ «Карпатнафтохім»
, - вважає Ігор Зварич. - Це насамперед спорудження потужних виробництв хлору і каустичної соди з впровадженням сучасної технології мембранного електролізу та заводу з випуску суспензійного полівінілхлориду». Він акцентував увагу на тому, що облдержадміністрація і нафтова компанія «Лукойл» підписали угоду про співпрацю, яка відкриває можливості для реалізації нових інвестиційних проектів у нафтохімічному комплексі та формування у Калуші промислової зони і створення технопарку, в який міг би приходити місцевий приватний бізнес, малий і середній, та освоювати виробництво різних споживчих товарів, використовуючи продукцію ТзОВ «Карпатнафтохім». 

За словами Ігоря Зварича, серйозних успіхів досягли торік також окремі підприємства Івано-Франківська. 

«Зокрема, колектив виробничого об’єднання «Карпати» завдяки реалізації інвестиційного проекту з випуску електрокабельної продукції для транспортних засобів європейського типу збільшив порівняно з 2011 роком обсяги її випуску в 1,6 рази, - наголосив він. - Про безпосередню вигоду для іванофранківців насамперед і жителів прилеглих районів уже неодноразово говорилося - торік на підприємстві створено понад 600 нових робочих місць. Ще одним прикладом є інтенсивне нарощування обсягів виробництва у ТзОВ «Електролюкс Україна»
Реалізація започаткованого у 2011 році інвестиційного проекту шведської компанії «AB Electrolux» з виробництва пральних машин торгових марок «Zanussi» та «Electrolux» дозволила його колективу збільшити торік їх випуск в 1,3 рази. До того ж на підприємстві освоїли випуск новітніх пральних машин - автоматів нового покоління, в яких використовують зносостійкіші та енергоекономні компоненти. Свою продукцію колектив поставляє до 12 країн Європи. До значимих проектів, реалізованих торік в області, на думку Ігоря Зварича, варто також зарахувати введення в дію у ТзОВ «Таркетт Вінісін» нових виробничих потужностей з випуску 1,8 млн. кв. м. ламелю на рік. Реалізація цього проекту ще триває — п’ять млн. грн. інвестицій заплановано вкласти в освоєння поглибленої переробки фризи на ламель, що дозволить налагодити на Прикарпатті виробництво паркетного покриття підлоги. Також торік вдалося завершити реконструкцію сьомого енергоблоку на Бурштинській ТЕС ПАТ «ДАЕК «Західенерго», завдяки якій його генеруюча потужність зросла зі 160 до 205 мегават. 

«Триває реалізація інвестиційних проектів у ТзОВ «Даноша», яке здало в експлуатацію свинокомплекс із відгодівлі свиней на 11,9 тис. голів у с. Ланах Галицького району», - підсумував заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич.

Леся, 29.05.2013 12:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини