Івано-Франківщина отримала Комплексну програму легалізації заробітної плати

Офіційне оформлення найманих працівників та підвищення рівня заробітної плати є вагомим чинником подолання бідності, - зазначив заступник голови облдержадміністрації, голова обласної комісії з легалізації заробітної плати Ігор Зварич.

            Питання виплати заробітної плати в «конвертах» та виявлення неоформлених найманих працівників вирішуватиметься на виконання Комплексної програми заходів з легалізації заробітної плати, яка затверджена  облдержадміністрацією. Відповідно до програми розроблений чіткий алгоритм взаємодії райдержадміністрацій і міськвиконкомів з контролюючими органами щодо наведення з даного питання належного порядку в області. Саме це питання розглянуто сьогодні, на засіданні обласної комісії з легалізації заробітної плати.

            Як повідомив Ігор Зварич за даними Пенсійного фонду в області на 1,4 тис. підприємствах (26 відс.) з 5,2 тис. середня заробітна плата нижче мінімально встановлено рівня. Дещо краща ситуація виплати заробітної плати у фізичних осіб-підприємців, де цей відсоток складає 24, (1,9 тис. з 7,9 тис.). Ігор Теодорович зауважив і на тому, що робочі групи в районах і містах мають зосередити свою увагу передовсім на профілактичній, роз’яснювальній та доброзичливій роботі з роботодавцями. 

            Також,  на даному на засіданні Голова ДПС в області, співголова обласної комісії з легалізації заробітної плати Віктор Рахміль відзначив: «Систематизація даних між контролюючими органами в єдину базу, дасть можливість ефективніше виявляти неоформлених працівників. Крім того, податковою службою області, проведений всебічний аналіз інформації про підприємців, у яких кількість зареєстрованих реєстраторів розрахункових операцій або виданих торгових патентів перевищує кількість найманих працівників, з метою відпрацювання недобросовісних роботодавців».

            У підсумку головам районних державних адміністрацій та міських рад доручено на місцях презентувати Комплексну програму заходів з легалізації заробітної плати в області та проводити спільну роботу з суб’єктами господарювання щодо дотримання ними законодавства про оплату праці. Адже, позитивні результати очевидні – збільшиться чисельність працюючих, легалізуються доходи населення, а відтак збільшаться надходження до місцевих бюджетів, пенсійного фонду та забезпечення соціальних гарантій громадян, зокрема й після досягнення ними пенсійного віку.    

            

Леся, 16.04.2013 10:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини