Тлумацькі посадовці не забезпечили належного харчування в садочках

Прокуратура вимагає притягнути до відповідальності міського голову Тлумача за неналежну організацію харчування міських дошкільнят.

В ході проведення перевірки прокуратурою встановлено, що органами місцевої влади не розроблено та не прийнято бюджетних програм, спрямованих на забезпечення дітей повноцінним раціоном. Таким чином порушено права дітей на якісне харчування.

У одному із садків міста внаслідок безвідповідального ставлення до виконання своїх обов’язків міського голови м. Тлумача та директора навчального закладу, діти впродовж минулого та поточного років споживали заборонені продукти харчування.

Відповідно до укладених мером договорів купівлі – продажу продуктів приватний підприємець протягом 2012-2013 років поставляв до закладу м’ясопродукти із-за кордону, які не підлягали реалізації, а були призначені виключно для переробки на м’ясо- чи птахофабриках.

Для усунення вказаних порушень прокуратурою району внесено подання Тлумацькій міській раді з вимогою вжити заходів для забезпечення  належної організації харчування в дошкільних навчальних закладах та притягнути до дисциплінарної відповідальності міського голову та директора садка за неналежне виконання своїх посадових обов’язків

Леся, 23.05.2013 09:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини