Прокуратура притягнула до дисциплінарної відповідальності спеціаліста СЕС за неналежний контроль за якістю питної води

Прокуратура провела перевірку в Богородчанському міжрайонному управлінні Держсанепідслужби в Івано-Франківській області. Результати засвідчили – працівники СЕС, які повинні контролювати якість питної води, неналежно виконували свої обов’язки.

Так, в квітні 2013 року до санепідеміологів звернувся мешканець смт. Солотвин із скаргою на забруднення води у його криниці. Санітарно- хімічне дослідження підтвердило – вода не відповідає нормам, має явно виражений запах та присмак нафтопродуктів, з жовтою маслянистою плівкою на поверхні. Працівники  ДСЕС запропонували провести відкачку води з даної криниці, почистити її та провести дезінфекцію. Однак при цьому, посадові особи управління не вжили заходів по встановленню причин та джерела забруднення. Це, в свою чергу, призвело до повторного забруднення та скарг, адже проблема так і залишилась невирішеною. Аналогічна ситуація склалась з криницями у інших мешканців селища.

За результатами перевірки начальнику Богородчанського міжрайонного управління Держсанепідемслужби в Івано-Франківській області внесено подання, з вимогою усунути виявлені порушення. На сьогоднішній день документ прокурорського реагування розглянуто та задоволено, до дисциплінарної відповідальності притягнуто спеціаліста, який відповідальний за комунальну гігієну.

Леся, 21.05.2013 15:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини