Романюк написав звернення на ім’я прокурора

Прокурору Івано-Франківської області
Каліфіцькому О.А.

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

Мені, як депутату Івано-Франківської обласної ради, 17 травня 2013р., близько 20.00 години, з повідомлень ЗМІ області стало відомо про вчинення службового злочину слідчими органами Коломийського МРВ УМВС та Коломийського МРВ СБУ в області, в частині свідомого розголошення даних досудового слідства або дізнання, що відповідно до ст.387 КК України карається кримінальним переслідуванням винних осіб, з чиєї вини ці дії вчинені.

Так, об 18.00 год. 17 травня ц.р., в м. Івано-Франківську, в приміщенні обласного осередку Партії регіонів, її очільник - гр. Чуднов Василь Михайлович провів прес-конференцію, анонсовану завчасно, стосовно нібито спростування моєго оціночного судження(!) щодо можливої (!) причетності до "замінування" навчального корпусу університету нафти і газу, під час перебування у ньому Надзвичайного та Повноважного Посла США Джона Тефта, - представників Партії регіонів області та моєї підозри щодо можливої (!) причетності до тієї події молодіжного крила ПР, в якості безпосередніх виконавців, яке було розміщено на моїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук", ввечері 16 травня ц.р.
Під час свого виступу голова Івано-Франківського партійної організації Партії регіонів гр. Чуднов В.М. зізнався у фактичному розкритті йому всіма причетними слідчими - таємниці досудового слідства представниками слідчих органів Коломийського МРВ УМВС та Коломийського МРВ СБУ, які здійснювали відповідні процесуальні дії щодо мене, в якості "свідка"(!!!) у даній справі досудового слідства. Чуднов В.М. в розлогій популярній формі озвучив усі точні дані хронологічних процесульних подій, з посиланням на точний час, місце і головно - зміст всіх моїх (як "свідка") показів слідчим!!!

Далі пряма мова гр. Чуднова В.М. з його прес-конференції та виклад журналістів:

«Я попросив розібратися з ситуацією щодо цієї інформації і щоб винні були притягнуті до відповідальності», - сказав Чуднов. Станом на 18:00 17 травня регіонал представив ЗМІ відповіді на свої звернення.
У листах йдеться, що Романюк був викликаний працівникам міліції та служби безпеки «для проведення слідчих дій» . Втім депутат відмовився від дачі будь-яких показань на підставі ст. 63 Конституції України. Крім того, у відповіді обласного УМВС йдеться, що тривають «слідчі (розшукові) дії з метою встановлення осіб, причетних до завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху», а також зазначається: «У повідомленні аноніма, яке поступило на спецлінію УМВС відсутня інформація про причетність до кримінального правопорушення членів молодіжного крила та керівництва обласної організації Партії регіонів».
«Напевно Романюк спілкується з анонімом і в нього більше інформації, ніж в міліції, СБУ і прокуратури і ми будемо наполягати , щоб правоохоронці все-таки довели цю справу до кінця, - зіронізував Чуднов. - Хоча мене дивує, чому правоохоронна система області не спрацювала більш оперативно і тільки після наших звернень було розпочате досудове слідство відносно цієї інформації. Юрка ждуть судові позови , обласна молодіжна ПР подасть в понеділок до суду і я переконаний, що Юра Романюк буде публічно вибачатися за ту брехню, яку він розповсюдив». Крім того регіонал зазначив, що його однопартійці будуть вимагати відшкодування моральної шкоди у розмірі однієї гривні."

Джерело:http://styknews.info/novyny/polityka/2013/05/17/iurii-romaniuk-ne-pereimaietsia-pozovamy-regionaliv

На підставі Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" та вищенаведеного, звертаюся до Вас з проханням вжити вичерпних заходів прокурорського реагування стосовно скоєного службового злочину, а про результати перевірки повідомити мене в установленому Законом порядку.

Додаткові відео, аудіо та письмові матеріали підтвердження факту скоєння злочину слідчими, є в наявності в усіх представників ЗМІ, що були акредитовані на даній прес-конференції та оприлюднені в усіх ЗМІ.

Депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Романюк

Додаткова інформація: 

КРИМІНАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

Стаття 387. Розголошення даних досудового слідства або дізнання

1. Розголошення без дозволу прокурора, слідчого або особи, яка провадила дізнання чи досудове слідство, даних досудового слідства чи дізнання особою, попередженою в установленому законом порядку про обов'язок не розголошувати такі дані,-

карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років.

2. Розголошення даних досудового слідства або дізнання, вчинене суддею, прокурором, слідчим, працівником органу дізнання, оперативно-розшукового органу незалежно від того, чи брала ця особа безпосередньо участь у досудовому слідстві чи дізнанні, якщо розголошені дані ганьблять людину, принижують її честь і гідність,-

карається Штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

1. Об'єктом злочину є встановлений порядок здійснення правосуддя, а також нормальна діяльність органів дізнання, прокурора,

слідчого в частині забезпечення таємниці слідства та конфіденційності іншої інформації, пов'язаної з виявленням та розкриттям злочинів і розслідуванням кримінальних справ.

2. Об'єктивна сторона злочину полягає у розголошенні даних досудового слідства чи дізнання: 1) без дозволу прокурора, слідчого або особи, яка провадила дізнання, особою, попередженою в установленому законом порядку про обов'язок не розголошувати їх (ч. 1 ст. 387); 2) суддею, прокурором, слідчим, працівником органу дізнання, оперативно-розшукового органу, якщо розголошені дані ганьблять людину, принижують її честь і гідність (ч. 2 ст. 387).

Про поняття розголошення див. коментар до ст. 328. Не має значення, чи стосуються розголошені дані досудового слідства або дізнання винної особи чи інших осіб.

Розголошення даних досудового слідства чи дізнання утворює склад злочину, передбаченого ч. 1 ст. 387, якщо його вчинено без дозволу прокурора, слідчого або особи, яка провадила дізнання, і якщо особа була попереджена в установленому законом порядку про обов'язок не розголошувати такі дані. Попередження про обов'язок не розголошувати дані досудового слідства чи дізнання має бути належним чином процесуальне оформлене.

Розголошення даних досудового слідства чи дізнання утворює склад злочину, передбаченого ч. 2 ст. 387, за умови, якщо розголошені дані ганьблять людину, принижують її честь і гідність. До да них, розголошення яких ганьбить людину, принижує її честь і гідність, можна віднести дані про неї, про її дії або про дії, вчинені щодо неї, які вона бажає зберегти у таємниці і розголошення яких підриває її авторитет, зачіпає почуття самоповаги, компрометує її. Це можуть бути дані про інтимне життя особи, й захворювання, непорядні вчинки тощо (про поняття відомостей, що ганьблять особу, див. також коментар до ст. 154).

Злочин вважається закінченим з моменту ознайомлення з даними досудового слідства чи дізнання сторонніх осіб.

3. Суб'єкт злочину спеціальний. За ч. 1 ст. 387 можуть нести відповідальність тільки свідок, потерпілий, цивільний позивач, цивільний відповідач, захисник, експерт, спеціаліст, перекладач, понятий, а також інші особи, які присутні при провадженні слідчих дій і попереджені про обов'язок не розголошувати даних досудового слідства чи дізнання, а за ч. 2 ст. 387 - суддя, прокурор, слідчий, працівник органу дізнання, оперативно-розшукового органу незалежно від того, чи брали вони безпосередню участь у досудовому слідстві або дізнанні.

4. Суб'єктивна сторона злочину характеризується умислом.

Конституція України (ст ст. З, 32). КПК (ст.ст.104,121)

Закон України "Про оперативно-розшукову діяльність" від 2 Лютого 1992 р. (ст. 9).

Леся, 20.05.2013 09:13



Вибір редакції

Найпопулярніші новини