Юрій Романюк не переймається позовами регіоналів

Представники Івано-Франківської обласної організації Партії регіонів звернулися до обласного керівництва УМВС, прокуратури та СБУ щодо повідомлення, яке розмістив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook депутат обласної ради від ВО «Батьківщина» Юрій Романюк. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив лідер обласних регіоналів Василь Чуднов.

За його словами у понеділок, 20 травня члени молодіжного крила ПР подадуть на Романюка позов до суду. Підставою для судового звернення став пост депутата у Facebook від 16 травня, в якому він звинуватив молодіжну ПР у «мінуванні» приміщення Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.
«Спланована провокація по зриву організованої посольством США, в рамках офіційного візиту Посла США на Прикарпаття Джона Тефта акції «ТехноКемп 2.0», в Національному університеті нафти і газу, де ніби то виявився замінованим корпус університету, за інформацією анонімного «мінувальника», здійснена за участі молодіжного крила Партії регіонів (молодіжки ПР), за прямою вказівкою їх обласного керівництва», - йдеться в повідомленні.

На думку Романюка, є дві причини такої провокаці. По-перше, насолити високопосадовцям США та безпосередньо Послу Джону Тефту. І по-друге, здескредитувати в очах Посла Джона Тефта і Банкової - місцеву владу, на чолі з головою ОДА М.Вишиванюком, яка «нездатна забезпечити і відверто провалила важливий міжнародний захід під проводом посольства США». «Підтверженням цих очевидних, на мій погляд, підозр буде нездатність правоохоронців знайти сПРавжнього винного «мінувальника» універу», - написав депутат.

Як повідомив сьогодні на прес-конференції голова ОО ПР Василь Чуднов, з приводу цієї заяви у Facebook, він звернувся до обласної прокуратури, УМВС та СБУ. «Я попросив розібратися з ситуацією щодо цієї інформації і щоб винні були притягнуті до відповідальності», - сказав Чуднов. Станом на 18:00 17 травня регіонал представив ЗМІ відповіді на свої звернення.

У листах йдеться, що Романюк був викликаний працівникам міліції та служби безпеки «для проведення слідчих дій» . Втім депутат відмовився від дачі будь-яких показань на підставі ст. 63 Конституції України. Крім того, у відповіді обласного УМВС йдеться, що тривають «слідчі (розшукові) дії з метою встановлення осіб, причетних до завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху», а також зазначається: «У повідомленні аноніма, яке поступило на спецлінію УМВС відсутня інформація про причетність до кримінального правопорушення членів молодіжного крила та керівництва обласної організації Партії регіонів».

«Напевно Романюк спілкується з анонімом і в нього більше інформації, ніж в міліції, СБУ і прокуратури і ми будемо наполягати , щоб правоохоронці все-таки довели цю справу до кінця, - зіронізував Чуднов. - Хоча мене дивує, чому правоохоронна система області не спрацювала більш оперативно і тільки після наших звернень було розпочате досудове слідство відносно цієї інформації. Юрка ждуть судові позови , обласна молодіжна ПР подасть в понеділок до суду і я переконаний, що Юра Романюк буде публічно вибачатися за ту брехню, яку він розповсюдив». Крім того регіонал зазначив, що його однопартійці будуть вимагати відшкодування моральної шкоди у розмірі однієї гривні.

Як повідомив у коментарі «Галицькому кореспонденту» Юрій Романюк, він сумнівається, що в Україні знайдеться суд, який візьме до розгляду заяву, яка базується на чиємусь пості у Facebook. 

«По-перше, я маю великий сумнів, що з юридично-правової і процесуальної точки зору це можливо. Це був мій пост у Facebook. А в своєму пості у ФБ, я можу писати, як приватна людина все, що хочу. По-друге, це було оціночне судження події, а оціночне судження не може бути предметом судового розгляду. По-третє, я є депутатом обласної ради і під час виконання своїх депутатських повноважень, як представник громади, згідно з законом «Про статус депутатів місцевих рад» маю право робити будь які заяви, будь які виступи і законом не передбачено за це жодної відповідальності», - зазначив депутат. І додав: «Щодо відомих подій саме в Івано-Франківську, я хочу сказати, що перед цим аналогічна подія була в Донецьку, де представники Партії регіонів комуністів зробили вакханалію до приїзду Надзвичайного і Повноважного Посла США Джона Теффта в їхнє місто. Україну ганьбить і дискредитує в очах світової громадськості те, що недалекі в усіх відношеннях політикани влаштовують таке шоу в Донецьку, звідки походить чинний президент України, який приймав вірчі грамоти від Посла. І останнє: якщо судовий процес все-таки буде, то я чесно кажучи не переймаюся ні погрозами, ні позовами Партії регіонів».

ГК

Леся, 20.05.2013 08:46



Вибір редакції

Найпопулярніші новини