Івано-Франківск стане чистішим

20 квітня в Івано-Франківську стартує екологічний проект «Зробимо Україну чистою», який за своїм масштабом - є всеукраїнським. Організаторами  акції виступили ряд громадських організацій міста та області, підприємства та волонтери.

Даний проект об’єднує  людей, які хочуть зробити місто  та його околиці  чистішими. За словами організаторів - це частина всесвітнього руху «Lets do it world!», який  виник у 2008 році в Естонії. По цілій Україні громадськість прибиратиме парки та місця відпочинку.

В Івано-Франківську дану акцію координують активісти Фундації регіональних ініціатив і Пласту. Подібний захід на теренах нашої області проводитися буде вже в третє, зокрема, минулого року в ньому взяли участь близько 60 людей. Цьогоріч планується, що до акції долучиться 250 учасників, а в обласному центрі близько 1000 волонтерів.

«В нашому місті передбачаються 4 точки прибирання - це Сквер Вічного Вогню, сквер поблизу кінотеатру «Княгинин» та берег річки Бистриця Солотвинська. Ми закупили 300 пакетів вмістимістю в 120 літрів, а також 200 пакетів на 60 літрів. Вивозитися прибране сміття буде на міське сміттєзвалище, комунальними службами. Також хочу зазначити, що наша акція «відкрита» для всіх, тобто до неї можуть долучитися всі охочі», - сказав координатор акції в Івано-Франківську Михайло Джогола.


Денис Тиняний

Леся, 17.04.2013 16:13



Вибір редакції

Найпопулярніші новини