Секретарем Громадської ради при УМВС в Івано-Франківській області стала всюдисуща Ганна Крисюк

27 березня 2013 року було створено нову Громадську раду при УМВС України в Івано-Франківській області. На засіданні було 16 представників громадських організацій та ЗМІ. Одноголосно головою Громадської ради обрали Костіва Василя  (голова Івано–Франківського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Асоціація українських моніторів дотримання дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органах»); почесним головою - Сала Олега  (начальник УМВС України в Івано-Франківській області); заступником голови - Чорненького Віталія  (головний редактор газети «Голос народу Івано –Франківщини»); секретарем – Крисюк Ганну  (голова Молодіжної адміністрації Івано-Франківської області ); членом президії - Гудзінського Ростислава  (журналіст, голова громадської організації «Голос»).

Подібні структури і раніше існували, але, це була формальність. Нині ж, запевняють ініціатори створення нової Громадської ради, зокрема, журналіст, голова ГО «Голос» Ростислав Гудзінський, вона працюватиме реально. Відмінностей, до речі, багато. Скажімо, єдиний діючій міліціонер, котрий входить до числа членів Ради – начальник УМВС в області Олег Сало. Інші – представники різних громадських організацій, переважно, правозахисного спрямування, журналісти, коротко кажучи, цивільний люд. 

Представлена тут також і міліцейська профспілка, котра об’єднує як діючих працівників органів внутрішніх справ, так і пенсіонерів та ветеранів МВС.

Враховуючи, що нова Рада зробила заявку на активну роботу, мабуть, не дивно, що перше засідання відбулося дещо сумбурно і бурхливо. Звучали різні пропозиції і думки. Наприклад, голова благодійної організації обласна Молодіжна адміністрація Ганна Крисюк переймалася, щоби громадські молодіжні організації також мали можливість брати участь у роботі Ради при УМВС в області. Як альтернативний варіант запланували - з ними окремо зустрінеться керівник прикарпатської міліції.

Зауважимо, що подібні структури будуть створені і при міськ-та райвідділах міліції. В інформація про діяльність обласної Громадської ради буде висвітлюватися у засобах масової інформації і конкретно на сайті УМВС в області, де є спеціальна рубрика.

Леся, 28.03.2013 14:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини