Прикарпатські школи мистецтв відвідує майже 12 тисяч дітей

На Прикарпатті працює 57 дитячих шкіл мистецтв, з яких 34 – музичні, 17 – мистецькі, 5 – художні та одна хореографічна.

Про це на прес-конференції повідомив начальник управління культури, національностей, релігій облдержадміністрації Володимир Федорак. 

Прикарпатські школи мистецтв, за його словами, відвідують 11,5 тисяч дітей (9% від загальної кількості учнівської молоді в області), понад 2 тис. навчаються у таких закладах безкоштовно. 

«Завдяки співпраці представників сфер культури, освіти, молодіжних організацій, які діють в області, маємо чимало хороших результатів, є добрий поступ», - зазначив Володимир Федорак.

Свідчення цього – проведення на Прикарпатті конкурсів читців, виконавської майстерності, естрадної пісні, різноманітних фестивалів, таких як «Різдво в Карпатах», «Коляда на Майзлях», «Прикарпатський зорепад». Обдаровані діти беруть активну участь у цих заходах, розкриваючи свої творчі здібності і таланти. 

«У кожній державі в будь-який час важливо працювати з дітьми і молоддю, - переконаний Володимир Федорак. – Адже така праця – запорука перспективи усіх напрямків: чи то в гуманітарній політиці, чи соціальній, або економічній».

Леся, 26.03.2013 09:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини