Обласні програми по фінансуванню закладів культури приймаються лише на папері. Відчуваємо значне недофінансування — Федорак

Як повідомляє управління культури в Івано-Франківській області, одна з основних проблем у культурній сфері Франківщини є фінансове питання.

«Проблема фінансування закладів культури, звичайно, є злободенною по усій Україні. Проте, значне недофінансування ми відчуваємо й з обласного бюджету у програмах обласного значення», — говорить Володимир Федорак, начальник управління культури ОДА.

Суттєвим недофінансуванням відзначилася обласна програма «Теплий заклад культури Прикарпаття на 2007-2010 роки». У цьому році, як зауважив Володимир Федорак, на забезпечення тепла у закладах культури в області було виділено лише 48 % потрібних коштів. Тобто, з необхідних 2,7 млн. грн. культура області отримала лише 1,3 млн. грн.

За даними управління культури, лише деякі райони були повністю забезпечені твердим паливом згідно програми «Теплий заклад».

Висловити незадоволення працівникам сфери культури було нікому. Голова Івано-Франківської ОДА Микола Палійчук, який був запрошений на колегію, не прийшов. Володимир Федорак зауважив, що у нього нагальні справи.

old_editor, 18.02.2010 16:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини