Прокуратура виявила порушення в діяльності міської ритуальної служби

Прокуратурою міста Івано-Франківська із залученням працівників територіальної державної інспекції праці та міжрайонного управління санепідслужби проведено перевірку на комунальному підприємстві «Міська ритуальна служба» в сфері додержання законодавства про оплату праці та законодавства про забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя.

Встановлено, що працівникам даного комунального підприємства не вчасно виплачувались кошти за час щорічної відпустки. Зарплату працівники отримували лише раз на місяць, що є порушенням вимог ст.115 Кодексу Законів про Працю України. Також робітники не отримували розрахункові кошти в день свого звільнення, як це передбачено законом.

Крім цього перевіркою виявлено порушення вимог санітарного законодавства в роботі кафе ритуальної служби. Зокрема зафіксовані неправильні умови зберігання продуктів. Лабораторні дослідження, також довели й порушення у даному закладі громадського харчування правил миття посуду та інвентаря на кухні. 

У зв’язку з цим санепідемслужбою винесено постанову про тимчасову заборону експлуатації вказаного закладу. Факти про перевезення трупів та їжі одним автомобілем перевіряються. 
Прокуратурою міста Івано-Франківська внесено подання Івано-Франківському міському голові з вимогою усунення наразі виявлених порушень та притягнення винних осіб міської ритуальної служби до дисциплінарної відповідальності. 

За зловживання владою та службовим становищем щодо службових осіб вказаного підприємства розпочате кримінальне провадження.
Триває досудове слідство. 

 

Леся, 22.03.2013 09:55



Вибір редакції

Найпопулярніші новини