З Лувру три наші янголи повернулись ще кращими, ніж були. Втім, вони досі лежать на підлозі музею, бо їх ніде діти - Дейнега

Музей мистецтв Прикарпаття шукає мецената для того, щоб належно повернути трьох янголів Пінзеля в свою головну експозицію. Після повернення з Лувру янголи лежать на підлозі музею. 

«З Лувру три наші янголи повернулись ще кращими, ніж були. Втім, вони досі лежать на підлозі музею, бо їх ніде діти. Ми будемо звертатись до меценатів за коштами, щоб виготовити тумби для янголів і належно повернути їх в експозицію», - повідомив директор Музею мистецтв Прикарпаття Михайло Дейнега.

За його словами, Лувр не зумів оформити всі необхідні документи, щоб разом з янголами до України прибули кріплення до скульптур. Французька сторона відіслала їх в контейнері разом з роботами Пінзеля. Втім, митники Франції на кордоні вилучили необхідні кріплення через те, що вони не були задекларовані. 

Нині, стверджує Михайло Дейнега, Музею вкрай потрібні тумби для янголів. Їх вартість сягає до 10 тис грн. за кожну. Обійтися своїми коштами, каже Михайло Дейнега, Музей просто не в змозі. Шанувальники Пінзеля, констатує Михайло Дейнега, тепер приходять в музей, аби роздивитись янголів зблизька. Така нагода їм випала вперше. 

Леся, 17.03.2013 09:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини