У Музеї історії міста Коломиї та в бібліотеках міста припинили газопостачання

У Музеї історії міста Коломиї та в бібліотеках міста припинили газопостачання. В приміщеннях вже майже така сама температура як і на вулиці, адже 26 лютого представники Коломийського управління з експлуатації газового господарства перекрили доступ газу до приміщень установ.

За словами начальника газового господарства Ігор Ковальський вони просто не мали інакшого виходу, адже міська влада заборгувала їм кругленьку суму коштів, а в бюджеті на 2013 погашення заборгованості не передбачено.

Навіть більше. На 2013 рік чиновники не те щоб передбачили погашення боргу за послуги газопостачання, вони заклали на цілий рік мізерну суму коштів, яка апріорі не покриє витрат.

Газовики розуміють важливість газопостачання установам культури, але не в силах нічим допомогти, адже їм навіть не обіцяють, що розрахуються за те що вже використали заклади культури.

Тож працівники бібліотек та їх відвідувачі просять Всевишнього аби на вулиці потеплішало та з острахом слухають прогноз погоди, а в музеї з жахом думають про збереження фондів, адже вже не один рік борються з сирістю в підвалах, а після відключення опалення ледь не плачуть від тих втрат які можуть статися. Унікальні документи та експонати музею можуть просто не витримати таких «теплових» режимів і будуть назавжди втрачені для історії.

Грошей на погашення боргів у міській казні не має, про що думав міський голова при формуванні бюджету та розприділенні коштів не відомо.

До завершення опалювального сезону та приходу тепла більше місяця, протягом якого в неопалювальних приміщеннях мерзнутимуть люди, псуватимуться речі та самі будівлі потерпатимуть від вологи і грибка… Ось до чого за два роки своєї каденції догаздувався міський голова.

Леся, 04.03.2013 09:14



Вибір редакції

Найпопулярніші новини