Недбала матір відмовлялась лікувати важкохвору дитину

На контролі прокуратури Надвірнянського району знаходиться розслідування кримінального провадження щодо 41- річної мешканки с. Битків, яка не дбає про свою дев’ятимісячну доньку.

            Влітку минулого року суд уже відібрав у багатодітної жінки чотирьох неповнолітніх дітей. Їх помістили в інтернат на повне державне утримання, оскільки мати прикладалась до чарки, а за дітьми не доглядала. Горе-матері дали рік на виправлення, тож батьківських прав не позбавляли.

Згодом у жінки народилась ще одна дитина. Дівчинка мала серйозні проблеми зі здоров’ям – ваду серця, затримку фізичного розвитку, анемію, а тому потребувала кваліфікованої медичної допомоги. Мати ж від лікування важкохворої дитини відмовлялась і на вимоги лікарів та контролюючих органів не реагувала. Це змусило медиків звернутись до правоохоронців.

Завдяки вжитим прокуратурою  заходам, маля госпіталізували та надають необхідне лікування. Щодо недбалої матері розпочато кримінальне провадження за ст. 166  КК України( злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною).

Леся, 13.03.2013 13:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини