Суд над винуватцем ДТП, у якому загинули спостерігачі ОПОРИ, затягується

Громадянська мережа ОПОРА слідкує за перебігом судового процесу у справі загибелі двох спостерігачів ОПОРИ в Алушті та забезпечує юридичний та інформаційний супровід. ОПОРА закликає журналістів не бути байдужими та активно висвітлювати ситуацію, що склалася навколо справи загибелі Зенура Аблязизова і Сусанни Кадирової, щоб сприяти об’єктивності та неупередженості суду.

29 листопада, в ніч виборів, двоє спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА Зенур Аблязизов і Сусанна Кадирова, повертаючись із дільниці в Алушті, були збиті 24-річним чиновником, який на швидкості виїхав на пішохідну частину біля автобусної зупинки. 20-річний Зенур загинув на місці, а Сусанна, після тижня в комі, померла у лікарні. Винуватець ДТП – Вадим Тихонов – головний спеціаліст управління містобудування і архітектури виконавчого комітету міста Алушта.

Досудове розслідування тривало понад чотири місяці, і 11 березня мав відбутися розгляд справи по суті – із заслуховуванням свідків. У зв’язку з тим, що захисник обвинуваченого не з’явився, судове засідання перенесено на 21 березня.

«Очевидно, судовий процес затягується, бо справа резонансна», - каже адвокат постраждалих Данило Шевчук. За його словами, при бажанні сторін, є чимало способів, що не суперечать закону, затягувати судовий процес, і суддя та прокурор не можуть на це впливати.

Досудовим розслідуванням встановлена достатність доказів для підозри Вадима Тихонова у вчинені злочину, передбаченого ч. З ст. 286 Кримінального кодексу України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб. Ця стаття передбачає покарання від 7 до 12 років позбавлення волі.

Як повідомили за місцем роботи Тихонова, він знаходиться на лікарняному.

Розміри моральних і матеріальних збитків батьками постраждалих ще не заявлені.

Леся, 13.03.2013 08:52



Вибір редакції

Найпопулярніші новини