Правоохоронці, лікарі та вчителі зібрали батьків, щоб поговорити про проблему вживання наркотиків школярами

Вчора в Івано-Франківську у школі №18 вперше у місті пройшла зустріч керівництва школи, батьків, правоохоронців та медиків. На зустрічі обговорювали проблему наркоманії серед неповнолітніх.

Як відзначив Валерій Шнуренко, начальник ОБНОН України в Івано-Франківській області, такі зустрічі до вчорашнього дня регулярно проводили із дітьми, проте вони, каже, правоохоронець, не серйозно ставились до почутої інформації. Саме тому, вирішили доносити інформацію до їх батьків.

«Проблема наркоманії дуже серйозна і поширена. Збільшилась кількість підлітків, які вживають наркотики. І ця проблема стосується не тільки Східної України, а і Західної», - відзначив директор школи №18 Дмитро Чміль і додав, що школа погодилась на таку зустріч, щоб вберегти учнів від згубної звички, адже район «Пасічна» не простий.

Погоджується з ним і Валерій Шнуренко. Він говорить, що «Пасічна», дійсно, небезпечний район. Тут вживають все, що можна вживати, від марихуани і «ширки», і до інших синтетичних наркотиків, каже правоохоронець.

Правоохоронці кажуть, що подолати проблему наркоманії можна, якщо активно зайнятися профілактикою наркоманії і додають, батьки мають бути надзвичайно уважними стосовно своїх дітей.

За словами Валерія Шнурка, треба звертати увагу на поведінку дитини, на те, з ким вона дружить, з ким спілкується у соціальних мережах. Треба звертати увагу навіть на те, які «кімнатні рослини» ростуть у кімнати дитини. Правоохоронець каже, що діти у горщиках можуть вирощувати марихуану, а батькам казати, що це кімнатна рослина, яка відганяє комарів чи міль.

Одним словом, каже Шнуренко, треба дуже уважно ставитися до проблеми наркоманії, адже це не просто залежність, яка може вбити, це і проблеми із законом, адже навіть неповнолітні діти несуть кримінальну відповідальність за зберігання та розповсюдження наркотиків.

 

Леся, 07.03.2013 09:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини