Є великим позитивом те, що нам вдалося у всіх районах, окрім Снятинського, досягнути збільшення рівня заробітної плати - Ульванська

Вчора, у Всесвітній день соціальної справедливості, відбулося засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради. Йшлося про підсумки виконання регіональної угоди між облдержадміністрацією, об’єднанням роботодавців та профспілковими організаціями за 2011-2012 роки, дії сторін соціального діалогу щодо забезпечення в області соціальної справедливості.

Підписано сторонами соціального діалогу проект Територіальної угоди між облдержадміністрацією, обласним об’єднанням роботодавців та Радою профспілок області 2013-2015 роки. До слова, Івано-Франківщина стала першою областю в Україні, де підписували таку угоду на регіональному рівні. Від Івано-Франківської облдержадміністрації угоду підписав заступник голови Ігор Зварич. 

Зазначалося: аналіз основних показників розвитку регіону свідчить про пожвавлення економічної діяльності, підвищення ролі колективно-договірного регулювання трудових відносин на підприємствах та в організаціях. 

«Незважаючи на те, що минулий рік був дуже складний, ми виконали практично всі зобов’язання, які на себе брали згідно регіональної угоди
, - наголосила заступник директора департаменту соціальної політики Ярослава Ульванська. – Є великим позитивом те, що нам вдалося у всіх районах, окрім Снятинського, досягнути збільшення рівня заробітної плати понад 2 тис. грн. Цього року плануємо створити 18,5 тисяч робочих місць»

За словами Ярослави Ульванської, залишаються і проблеми: 9 підприємств боргують з виплат заробленого, 25% працівників працюють у шкідливих умовах, скорочується чисельність працюючих, практикуються нелегальні трудові відносини. 


Леся, 21.02.2013 10:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини