В Івано-Франківську відбувся пікет Управління державної казначейської служби

Причина пікету стало недофінансування й брак коштів для того, щоб виплатити заробітні плати бюджетникам і завершити рік із виконаними статтями бюджету.

 На пікет зібралися і вчителі, і медики, і працівники комунальних організацій, оскільки саме для оплати їх праці бракує коштів.

Акція пройшла під гаслами «Уряд Азарова у відставку!», та «Франківську гроші, донецьким – дулю!».

 За словами організаторів акції, брак коштів нині в Івано-Франківську сягає критичних показників.

 «На сьогоднішній день держава боргує Івано-Франківську 38 млн. грн. державних дотацій. Ці кошти мали бути спрямовані на виплату заробітної плати лікарям, вчителям та іншим представникам бюджетних установ. А ще 17 млн. – це заборгованість за енергоносії», - розповів заступник голови Івано-Франківської партійної організації ВО «Свобода» Руслан Марцінків.

 Координатор пікету наголошує, що на казначейському рахунко необхідні кошти є але вони «заморожені», бо уряд не віддає вказівок на їхнє перерахування.

Окрім того, як стало зрозуміло зі слів Руслана Марцінківа, у таких діях уряду вони вбачають політичний підтекст, бо Західна Україна, традиційно, підтримує опозиційні націонал-патріотичні сили.  А тому, прихильники чинної влади, на Сході України таких фінансових незручностей не відчувають.

 За словами «свободівців» схожі акції відбуваються в Тернополі та Львові.

Леся, 20.11.2012 16:45



Вибір редакції

Найпопулярніші новини