Партія регіонів не готова, щоб парламент працював, – Арсеній Яценюк

Партія регіонів не хоче проводити реальні переговори щодо розблокування парламенту, адже в неї не вистачає голосів, щоб ухвалити в парламенті свої законопроекти, - наголосив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на брифінгу у Верховній Раді в п’ятницю, 15 лютого.

 На його переконання, саме Партія регіонів зацікавлена в непрацюючому парламенті. «Їм нічого розглядати в парламенті, а ті законопроекти, які вони збираються розглядати, не можуть набрати необхідної кількості голосів навіть всередині Партії регіонів. Це стосується законів щодо підвищення цін і тарифів на електроенергію, про зменшення витрат державного бюджету на соціальні виплати, - тому що їм потрібно отримати кредит МВФ. Це стосується низки законопроектів, які тиснуть на малий і середній бізнес, а точніше - вже його дотискують».

 «Тому видається, що вони взагалі не готові до будь-якої конструктивної розмови щодо виконання української Конституції і того, щоб парламент працював. У них немає голосів під їхні закони, і тому вони не хочуть проводити жодні реальні переговори на предмет розблокування парламенту», - наголосив Арсеній Яценюк.

 Арсеній Яценюк зазначив, що сенсорна кнопка зараз функціонує і може бути включена в будь-який момент. Він нагадав, що було проведено низку журналістських розслідувань, в ході яких була отримана інформація, «що технічно питання голосування Національною академією наук вирішено»:. «Функціонуюча кнопка і введена система дає можливість, щоб кожен депутат голосував особисто»

 «Якщо ця кнопка їх начебто не влаштовує, тоді давайте голосувати руками чи бюлетенями, як це передбачено в інших парламентах світу. Жодна з наших пропозицій не розглядається Партією регіонів, тому що всі наші пропозиції зводяться тільки до одного – кожен депутат голосує за себе особисто, що не влаштовує ПР. От і вся лінія конфлікту», - наголосив він.

 Відповідаючи на запитання журналіста щодо можливості перевиборів Верховної Ради, голова фракції «Батьківщина» підкреслив: «Ми вимагаємо від Партії регіонів виконання Конституції, а вони, щоб не виконувати Конституцію, заявляють про розпуск парламенту, тому що їх не влаштовує опозиція, яка заставляє Партію регіонів працювати по Конституції і голосувати особисто».

 «Ми готові до перевиборів. Ми переможемо. Тільки це будуть не просто вибори до Верховної Ради. Така політична криза закінчується як перевиборами парламенту, так і президента», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Леся, 18.02.2013 11:24



Вибір редакції

Найпопулярніші новини