Нагороджено переможців правового фестивалю «Ми маємо право знати більше»

Вчора в приміщенні товариства «Просвіта» відбувся заключний єтап правового фестивалю «Ми маємо право  знати більше!» - гала-концерт.  Організатори та учасники підсумовують  результати та досягнення  5 команд правового фестивалю. Вони, вихованці   шкіл – інтернатів Івано-Франківської області,  протягом жовтня – грудня 2012 року змагались  за отримання звання бути кращими  у виявленні своїх  умінь,  розуміння  проблеми  торгівлі людьми  та протистояння цьому ганебному злочину ХХІстоліття.

Правовий фестиваль організований  місцевим благодійним фондом Карітас в рамках проекту «Ми маємо право знати більше!» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку та Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні. Особливе сприяння  в проведенні фестивалю надано Головним  управлінням освіти і науки Івано-Франківської  облдержадміністрації.

Фестиваль «Ми маємо право знати більше» є складовою частиною правової освіти дітей, має на меті фундаментальне вивчення і засвоєння неповнолітніми положень міжнародного та національного законодавства з протидії торгівлі  людьми, дітьми. Кожен із чотирьох етапів правового фестивалю  мав свох переможців, а в загальному підсумку  перемогу отримала команда  Івано-Франківської обласної загальноосвітньої школи – інтернат № 1 ; ІІ місце розділили між собою команди  Калуської  спеціальної ЗОШ № 1 та Івано-Франківського ліцею для обдарованих дітей з сільської місцевості, ІІІ  - команди Долинської спеціалізованої загальноосвітньої школи – інтернат №1 та команди Рогатинської спеціалізованої школи – інтернат № 1 та Рогатинського ЦСССДМ.

 Учнівська молодь - особлива група ризику, особливо діти, які опинились в складних життєвих ситуаціях. Для попередження втягнення молоді у злочини, пов’язаних з торгівлею людьми, працівниками Карітасу  для  учнів 9-11 класів шести шкіл – інтернатів Івано-Франківської області попередньо було проведено  14 превентивних заходів з використанням АРТ-технологій. Із числа  учасників превентивних заходів в кожній школі  була сформована  команда  для участі  у правовому фестивалі «Ми маємо право знати більше». Комадне змагання та  цікаві конкурси перетворили учнівську молодь  із пасивних слухачів у соціально-активних молодих людей. Підлітки,  усвідомивши небезпеки та ризики, пов’язані зі злочинами торгівлі людьми, намагались зробити свій внесок у  протистояння цій проблемі сучасності, демонструючи  інтерактивні методи донесення інформації про проблему широкому загалу.

Леся, 30.01.2013 10:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини