У Франківську пройшов фестиваль «Мистецький храм»

17-18 грудня 2010 року в м. Івано-Франківську напередодні дня Святого Миколая відбувся ІІІ всеукраїнський благодійний дитячий фестиваль «Мистецький храм». 17 грудня пройшла конкурсна програма фестивалю в Івано-Франківській обласній філармонії, де визначилися його переможці,  а 18 грудня – гала-концерт переможців та гостей фестивалю. Організатором фестивалю став благодійний фонд «Мистецький храм», президентом якого є заслужений артист України Ярослав Борута. Співорганізатором виступив «Фонд волонтерів України», президентом якого є Тимофій Нагорний, а також Івано-Франківське обласне управління культури. Почесним гостем фестивалю була популярна українська співачка Міка Ньютон. Цього року фестиваль вперше отримав статус «всеукраїнського», у якому прийняли участь близько 40-ка учасників з різних областей України. Учасниками фестивалю були діти-сироти, діти із неблагополучних і неповних сімей, вихованці дитячих будинків та інтернатних закладів, діти з багатодітних і малозабезпечених сімей, діти, батьки яких були ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС, діти, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків.  Вік учасників фестивалю від 6 до 18 років.

Фестиваль «Мистецький храм» відрізняється від усіх інших фестивалів тим, що учасники фестивалю не платили жодних грошових внесків. Окрім того оргкомітет фестивалю забезпечив безкоштовне проживання в готелі та харчування його учасників.

Учасники фестивалю змагалися в трьох номінаціях: вокальне мистецтво, музичне мистецтво і хореографія.  Гран-прі фестивалю отримала студентка Миколаївського вищого державного музичного училища Катерина Рибачок. Перше місце у номінації «вокал, старша вікова категорія»  виборола Ольга Вельгош – студентка Львівського державного музичного училища ім. С. Людкевича. Перше місце у номінації «вокал, молодша вікова категорія» отримала Соломія Жекало – учениця Калуської гімназії, що на Івано-Франківщині. Перше місце у номінації «музичне мистецтво» виборов студент Київського інституту мистецтв імені Р. Глієра Богдан Гращенко.

ІV всеукраїнський благодійний дитячий фестиваль «Мистецький храм» планується знову провести напередодні дня Святого Миколая в грудні 2011 року і залучити до нього учасників з усіх областей України.

Леся, 23.12.2010 08:28



Вибір редакції

Найпопулярніші новини