Наше місто є мертвим на фестивалі – Боднар

28 серпня в Івано-Франківську вдруге пройде кінофестиваль  «Карпатські роси». Хоч організаторам важко було повірити в можливість його проведення, тепер вони вважають, що це тільки старт.

«В мене був легкий шок, коли мені подзвонили з приводу фестивалю. Мені, навіть, не вірилося, що в Франківську ще може щось когось цікавити. Це буде проба того наскільки наше місто може зацікавитися якимись нестандартними речами. Це нагода ознайомитися з чимось справжнім, це старт до майбутнього фестивалю», - повідомив арт-директор фестивалю Олег Ущенко.

 Головною метою фестивалю є поширення українського кінематографу та залучення молоді, яка сьогодні взагалі мало чим цікавиться.

«Основна причина - наше місто є мертвим на фестивалі, вони проводяться тільки тоді, коли йде передвиборча кампанія. Ми хочемо показати, що в нас щось робиться, що не все так погано є в нашій державі. Ще одна причина – нарікання на не активність молоді», - пояснив лідер громадської організації «Поклик Нації» Тарас Боднар.

Родзинкою фестивалю стануть девять стрічок від прикарпатського кінодокументаліста Василя Нагірного, який за допомогою однієї камери знімає кіношедеври.

«Василь проводить історичні відеоспостереження. Він є цікавий тим, що любить покопатися в історичних матеріалах, вишукати якісь нестандартні речі. Він заслуговує на нашу увагу, на те, щоб в нього вчитися», - вважає Олег Ущенко.

Фестиваль пройде в малому залі кінотеатру «Космос», вхід вільний.

 

Леся, 22.08.2011 17:39



Вибір редакції

Найпопулярніші новини