Правовий фестиваль «Ми маємо право знати більше!» розпочався

На базі загальноосвітньої школи – інтернат №1  м. Івано-Франківська  проведено перші два етапи  правового фестивалю «Ми маємо право  знати більше!».  Близько 50 дітей, представників 5 команд – учасників  правового фестивалю з Івано-Франківська, Калуша, Долини та Рогатина,  демонстрували  свій рівень  усвідомленості  проблеми  торгівлі людьми. В презентаціях конкурсних завдань фестивалю вони виразили власні відчуття, переживання та  асоціації, пов’язані зі злочинами  торгівлі людьми.

Під час першого етапу правового фестивалю був проведений конкурс  фоторепортажів  на тему «Людина не товар. Продажу не підлягає», який команди готували у вигляді домашнього завдання. Роботи  вражали інформативністю та глибиною ставлення учнів до проблеми. В більшості випадків члени команд  самі були героями світлин, які  відображали різноманітні  види експлуатації, шляхи вербування та варіанти виходу із складних життєвих ситуацій.

Цього ж дня  команди прийняли участь у  другому етапі фестивалю – конкурсі на кращий малюнок / плакат «Скажи СТОП торгівлі людьми». Протягом 2,5 годин  представники команд займались клопіткою  творчою працею: створювали  образи героїв, готували композиції  та  переносили задумане за допомогою фарб,  олівців, підручних матеріалів на папір. Опісля   кожна команда робила презентацію свого плаката  чи малюнка.

Активна участь учнівської молоді, їхній запал продемонстрував журі, що рівень засвоєння інформації, яка була надана їм під час попередньо проведених превентивних заходів, дуже високий. Діти   показали, що вміють набуті навики та знання  застосовувати і  використовувати  у ситуаціях, коли дітей чи інших представників групи ризику спонукають до  торгівлі людьми, в тому числі, з метою трудової експлуатації, торгівлі дітьми.

Наступним етапом правового фестивалю буде конкурс на кращу виставу у форматі форум-театру,  який відбудеться 11 грудня 2012 року в Калуші. До цього етапу фестивалю кожну команду учасників  готувала експерт Яніна Нємая (ГО «Школа рівних можливостей»), яка допомогла у підготовці сценарію вистави, постановки та мізансценування, надала корисні   поради для джокера.

Правовий фестиваль відбувається  в рамках  проекту «Ми маємо право знати більше!» завдяки фінансовій підтримці Агентства США з міжнародного розвитку та   Представництва Міжнародної Організації Міграції в Україні.

Леся, 03.12.2012 14:26



Вибір редакції

Найпопулярніші новини