КВУ розпочав новий проект «Захисти своє право!»

В Івано-Франківську презентували проект «Захисти своє право! Кампанія по захисту прав громадян з обмеженим доступом до правосуддя». Одразу було презентовано новий інформаційно-консультаційний веб-ресурс для громадян «Захисти своє право!» http://www.administr-law.org.ua.

Голова Правління обласного КВУ, говорячи про важливість рішень адміністративних судів у сфері виборчого права, зазначила: «На місцевих виборах 2010 року в переважній більшості випадків адміністративні суди впоралися з поставленими завданнями і виносили рішення по виборчим спорам відповідно до законодавства, особливо на етапі формування комісій та реєстрації суб’єктів виборчого процесу. Але на систему адміністративних судів чекають нові виклики. А саме: оскільки за політичними прогнозами більшості експертів наступні парламентські вибори будуть також проводитися за змішаною системою і відповідно адміністративні суди всіх інстанцій будуть активно задіяні. А також у з зв’язку ухваленому Верховною Радою, Закону «Про доступ до публічної інформації» прогнозовано збільшиться кількість адміністративних позовів до суду, оскільки вже через три місяці органи державної влади мають оперативно за 5-ть днів надавати відповідь громадянам. А молодих громадян України очікує високо конкурентна вступна кампанія до ВНЗ. Наш новий інформаційно-консультаційний ресурс буде надавати якомога ширшу інформацію як по поточним справам громадян по адміністративному судочинству, так і по виборчим та освітнім зокрема.»

Під час виступу, Орест Кошик керівник юридичного відділу обласного КВУ, говорячи про сталість, зрозумілість і передбачливість реформування процесуального судочинства, підкреслив: «Практика внесення постійних змін до процесуального законодавства щодо визначення підсудності справ значно ускладнює механізми захисту, а в окремих випадках це призводить і до порушення прав громадянина. Зважаючи на те, що справ по адміністративному судочинству багато, і стосуються вони значної кількості громадян і в першу чергу соціально-незахищених – пенсіонерів, інвалідів, малозабезпечених, дітей війни, держава повинна зважено приймати рішення щодо змін у нормативно-правові акти, які стосуються адміністративного судочинства».

Леся, 01.02.2011 10:43



Вибір редакції

Найпопулярніші новини