Свободіці кажуть, що і далі відкриватимуть нові садки

Сьогодні відбувся виїзний брифінг секретаря міської ради Миколи Вітенка та голови фракції ВО «Свобода», голови бюджетної комісії Романа Онуфріїва біля будівлі дитячого садочка на вул Хоткевича, 11 А.

Нещодавно сесія міської ради прийняла рішення про прийняття у комунальну власність міста приміщення колишнього садочка, що на вул. Хоткевича, 11 А, яке зараз підвідомче Львівській залізниці. Задекларована програма фракції ВО «Свобода» на розширення мережі дитячих садочків у місті впевнено втілюється в життя. Як пояснює, голова бюджетної комісії Роман Онуфріїв, зараз завершується процес передачі цього приміщення на Хоткевича у власність міста.

«Проблема нестачі місць у дошкільних закладах – далеко не нова для міста, але чомусь ніхто із попередників так і не брався до її вирішення», - зазначає депутат.  Таким чином міська рада нового скликання не тільки підняла це питання, але й практично взялася його вирішувати.

«Зараз збоку Івано-Франківська підготовлено всі необхідні документи з передачі приміщення. На даний момент чекаємо офіційного підтвердження від Львівської залізниці», - коментує секретар міськради Микола Вітенко. «Свободівці» наголошують, що як тільки отримають підтвердження про повернення, можна буде розпочинати роботи із реконструкції.

Це стане другим вагомим кроком націоналістів на шляху реалізації задекларованої програми розширення мережі ДНЗ. Перший здобуток отримали іванофранківці минулого тижня: відвойований «свободівцями» дитячий садочок «Ромашка» знову наповнився дитячим сміхом після 12-річної руїни.

 «Відновлення роботи дитячого садочка, що на вул. Вовчинецькій, 210, було першим кроком з найголовніших пріоритетів фракції ВО «Свобода» в міській раді. Ми про нього декларували ще на початку каденції. Так, вже вдалось реалізувати поставлену ціль – в «Ромашці» відкрита перша черга. Загальна вартість відкриття першої черги разом із обладнанням складає близько 8 млн гривень. Сподіваємось, що до завершення року, або на початку наступного, нам вдасться відкрити там і другу чергу», - зауважив Роман Онуфріїв.

Таким чином, «свободівці» наголошують, що такі конкретні, видимі кроки допоможуть вирішити проблему нестачі місць у нашому місті. Загалом, «свободівцям» вже вдалося розширити дошкілля на 350 місць

Леся, 28.01.2013 13:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини