Жодна реформа не проходить безболісно, тому це просто треба пережити – Федотова

Вже неодноразово згадувалося про те, що в Івано-Франківську запроваджується електронна реєстрація дітей у садочки. До кінця березня звірялися всі дані та відбувалася перереєстрація тих дітей, які вже стояли у черзі, а починаючи з квітня подавали документи ті, хто найближчим часом планує віддати дитину у ДНЗ.

Майже протягом двох тижнів мешканці та гості міста могли спостерігати неабияку чергу перед дверима Центру Надання Адміністративних Послуг, в якому створено спеціальне вікно для реєстрації. Батьки ще за довго до відкриття ЦНАПу приходили, щоб стати у чергу, звичайно, без сварок тут не обходилося.

Проте, як запевняє начальник експертно-аналітичного відділу виконавчого комітету Христина Федотова черги були викликані ажіотажем, який вже почав потроху спадати.

«З 2 квітня у нас почався новий етап реєстрації дітей у ДНЗ, який передбачає безпосередній реєстр. Десь у перші дні було дуже багато людей, у першу чергу прийшли ті, хто дуже довго чекав, щоб потрапити у садочки. У перші дні ми зрозуміли, що людей буде дуже багато і виник ажіотаж, тому ми ввели ще двох додаткових реєстраторів та продовжили робочий день до 17.00. Сьогодні ми приймаємо до 200 людей. І наразі ситуація з чергою вирішується. Зміни є і вони відчутні. Заявники мають можливість отримати повну інформацію. Жодна реформа не проходить безболісно, тому це просто треба пережити», - пояснила Христина Федотова.

Також, за її даними, на сьогодні 3982 дитини чекаю у черзі на влаштування у дошкільний навчальний заклад.

Леся, 18.04.2012 11:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини