За рік споживачі розрахувалися з ЄРЦ на 84%

За підсумками 2012 року на розрахункові рахунки КП «Єдиний розрахунковий центр» надійшло 21 370 677 грн., що становить 84% від нарахованої плати за утримання будинків та прибудинкових територій.

Якщо на початку року рівень платежів склав 60-70% (близько одного млн. грн.), то до завершення  року квартирну плату сплачували майже стовідсотково. 

Цьогоріч вперше застосовувалось разове нарахування за окремі послуги. Крім того, поточні та капітальні ремонти виконувались за умови їх співфінансування власниками в розмірі від 30% до 100%. Таким чином, розмір щомісячного нарахування змінювався і в липні – місяці найактивнішого виконання робіт – до сплати належало 2,4 млн. грн.

Найкраще упродовж року оплачували мешканці з мікрорайонів Каскад, Пасічна, Бельведерська-Короля Данила (комунальні округи №1, 5, 7) – надходження коштів на рівні 86-88%. Найгірше сплачували мешканці районів Молодіжна-Івасюка-Хоткевича та Центральної частини міста.

Приріст заборгованості спостерігався по всім комунальним округам. Найбільше – по території колишнього ЖЕО №8.

89% платежів надійшли через установи Ощадбанку, 8% мешканців обрали для сплати ПриватБанк, по одному відсотку споживачів сплатило через установи «Укрпошти», Ідеабанку та Брокбізнесбанку. При цьому, на відміну від попередніх місяців, пік платежів випав на 17 грудня і загалом залишався відносно високий до завершення місяця.

Жодного разу не здійснили оплату послуг у 2012 році 2271 споживач. При цьому, на початку 2012 року таких споживачів-неплатників було понад 32 тисячі.

У структурі нарахування загалом по місту 29% склала послуга з прибирання прибудинкової території. Прибирання сходових склало 14%, роботи з освітлення місць загального користування, обслуговування будинкових трубопровідних мереж та технічного обслуговування ліфтів – по 10%.

Відповідно було проведені розрахунки з підрядними організаціями «ЄРЦ». ЖЕО9 та «Івано-Франківськліфт» отримали за виконані роботи біля 2,2 млн. грн. На користь ТОВ «Комфорт-Сервіс ІФ», «ЖЕО-Молодіжний», «Пасічна-ІФ» було сплачено біля 2 млн. грн.

Детальний звіт про структуру надходжень, а також інформація про розрахунки з підрядниками доступні на сайті domivka.if.ua.

Леся, 14.01.2013 09:25



Вибір редакції

Найпопулярніші новини