Податкова служба прийматиме декларації про доходи до 1 травня

Стартувала кампанія з декларування доходів, отриманих громадянами за 2012 рік. Декларації про майновий стан і доходи податкові інспекції прийматимуться до 1 травня 2013 року.

Серед найбільш поширених видів доходів, які підлягають декларуванню –вартість успадкованого майна та подарунків; дохід, отриманий орендодавцем при наданні нерухомості в оренду або від її продажу; іноземні доходи; інвестиційний прибуток; додаткові блага отримані від третіх осіб та інші доходи. У декларації проводиться розрахунок суми податку, яку необхідно сплатити до бюджету.

Також декларації можуть подати громадяни, які понесли в минулому році певні види витрат та мають право на отримання податкової знижки тобто зменшення оподатковуваного доходу, а відтак повернення з бюджету частини утриманого із заробітної плати податку на доходи фізичних осіб.

На офіційному сайті Державної податкової служби України (www.sts.gov.ua) розміщений спеціальний банер, де детально роз'яснюється порядок заповнення декларації про майновий стан і доходи. Крім цього, зацікавлені громадяни можуть звернутись із запитаннями до Інформаційно-довідкового департаменту ДПС України за телефоном 0-800-501-007 або Центрів обслуговування платників податків державних податкових інспекцій.

                                                                                  ДПС в Івано-Франківській області

Леся, 03.01.2013 15:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини