Майже 2,3 тисячі неоформлених працівників виявлено на Івано-Франківщині

Цьогоріч податківці Прикарпаття спільно з іншими контролюючими органами виявили 2 290 неоформлених належним чином працівників. Це у два рази більше ніж за 11 місяців минулого року. Після перевірок роботодавці оформили трудові угоди з 1631 таким громадянином. За результатами перевірок до бюджету додатково надійшло 266 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

Також, податківці провели 188 перевірок фізичних та юридичних осіб з питань виявлення фактів ухилення від оподаткування різного роду виплат, заробітної плати, видачі її за рахунок «тіньових» коштів. У більшості це неутримання, недоутримання та неперерахування або несвоєчасне перерахування до бюджету суб’єктами господарювання податку на доходи фізичних осіб із сум заробітної плати, виплати під виглядом надання додаткових благ, неправомірне надання податкової соціальної пільги, виплати заробітної плати за рахунок не облікованих «тіньових коштів» тощо.

За виявленні порушення при перевірках, органи податкової служби області донарахували 4,5 млн.грн податків та штрафних санкцій.

З метою забезпечення соціального захисту громадян податківці й надалі вживатимуть заходи спрямовані на легалізацію найманої праці.  

Леся, 21.12.2012 09:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини