Незабаром усі борги місцевих бюджетів будуть погашені

На сесії обласної ради про стан проведення платежів по місцевих бюджетах доповідала начальник головного управління Державної казначейської служби в області Віра Смачило.

Як відомо, з вересня казначейство блокує платежі місцевих бюджетів, окрім витрат на так звані «захищені статті» (заробітну плату і енергоносії).

За інформацією начальника Головного управління Державної казначейської служби України в Івано-Франківській області, заборгованість казначейства перед місцевими бюджетами Прикарпаття складає 116 млн. грн., що у 4 рази більше, ніж торік.

Та Михайло Вишиванюк, голова ОДА завпевнив, що вже незабаром усі борги місцевих бюджетів перед виконавцями замовлених робіт будуть погашені.

За словами Михайла Вишиванюка, це йому пообіцяв Президент Віктор Янукович.

«Мав зустріч з Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем. Це питання піднімав - про блокування рахунків. Він знає про ці речі теж. Це було пов’язане з тим, що на один період співпало повернення зовнішнього боргу 5 млрд. доларів і розрахунок з Росією за газ, і це надзвичайно велика сума, яку потрібно було закумулювати. А закумулювати було можливо тільки через те, щоб припинити дещо свою внутрішню проплату. З боргами розрахувалися, за газ розрахувалися, зараз пішли нормально поступлення, і Президент особисто мені сказав: Михайло, не переживай на початку та в середині грудня ми погасимо всі борги, які на сьогоднішній день є на казначейському рахунку», - розповів губернатор Прикарпаття та попросив не критикувати і відпустити Віру Степанівну, оскільки вона є лише виконавцем. І як зазначає Михайло Вишиванюк, скільки грошей до неї поступає, стільки вона ділить.

 

 

 

Леся, 26.11.2012 12:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини