Призерка Олімпіади Христина Стуй за здобуту в Лондоні бронзу отримала 10 тисяч гривень

«Христина Стуй — молодець!» — з гордістю сказав Михайло Вишиванюк, вручаючи призерці Олімпіади-2012 найвищу на Прикарпатті медаль «За заслуги…» після її повернення додому, додавши, що на імениту легкоатлетку незабаром чекає сюрприз.

 

Минуло два місяці, а обіцяного сюрпризу нема.

 

«Справа в тому, що квартиру мені виділяли ще до Олімпіади. Губернатор підписав розпорядження про виділення квартир мені, а також гімнастці Дарині Згобі та паралімпійцю Андрію Рію. У зв’язку з цим було виділено 500 тисяч гривень, які мали б розділитися на нас трьох для покращення наших житлових умов.
Мені почали шукати квартиру через тендери, які потрібно було ще виграти. Прочекавши безрезультатно два місяці, я зрозуміла, що квартира мені, очевидно, не світить. Відтак вирішила ще раз звернутися до губернатора.  Михайло Васильович запропонував знайти житло без тендерів, тобто перевести виділені мені кошти на управління спорту і надати їх мені у вигляді матеріальної допомоги спортсменам. Виходить, що з тих 500 тисяч гривень, якщо їх поділити на трьох, як було обумовлено, мінус податок (30 тисяч гривень), залишається по 138 тисяч гривень на кожного. Як я за такі гроші маю купити квартиру, навіть однокімнатну? Я зараз навіть не говорю про олімпійську нагороду і ті обіцянки, в яких йшлося про виділення мені двокімнатного житла. Між іншим, невідомо, чи взагалі я одержу вищезгадані кошти. Справа в тому, що їх заблокувала податкова, пояснюючи це тим, що управління спорту збираються ліквідувати і зробити департаментом
»,  - розповіла в інтерв’ю «Галицькому кореспонтові» Христина Стуй.


Призерка Олімпіади зазначає, що обіцяні премії за здобуті нагороди виплатили. А це 10 тисяч гривень.

 

«Водночас, хотіла би наголосити, що існує наказ Президента України щодо виділення житла спортсменам за місцем їх проживання. Мова йде не тільки про медалістів, але загалом про учасників Олімпійських ігор. Відверто кажучи, я думала, що коли повернуся до рідного міста з бронзовою медаллю, взагалі не буде проблем із виділенням житла. Але обіцянки стосовно виділення мені двокімнатної квартири так і залишилися обіцянками», - говорить Христина Стуй.

 

Ситуація, яка склалася із спортсменкою, як вона зазначає, дуже неприємна.

«Певним чином Мирослав Карабін намагався посприяти у вирішенні цього питання, написав звернення до Івано-Франківської обласної ради на ім’я Олександра Сича, в якому було прохання про виділення додаткових коштів, а саме - 200 тисяч гривень на мене, Згобу і Рія. Але у відповідь пролунало таке: грошей у бюджеті немає, вибори і тому подібне. Прикро, що за здобуту в Лондоні потом і кров’ю «бронзу» наша область виділила тільки премію 10 тисяч гривень», - розповідає призерка Олімпіади - 2012
Леся, 15.11.2012 09:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини