Олександр Сич звітував перед депутатським корпусом

23 листопада під час 19-ої сесії Івано-Франківської обласної ради відбувся звіт голови обласної ради за період з листопада 2011 по листопад 2012 року.

Голова облради пригадав, як минулого листопада, звітуючи перед депутатами у  сесійній залі та перед широкою громадськістю у кожному з районних центрів області, він намагався достатньо детально охарактеризувати особливості, специфіку, означили основні тенденції, набуті досягнення та ті труднощі, з якими вони зіштовхувалися під час реалізації делегованих краянами  представницьких повноважень.

«Сьогодні, підводячи чергові підсумки роботи за звітний період, на виконання узятих перед громадою зобов’язань та дотримання визначених чинним законодавством нормативних приписів, вважаю за необхідне системно означити основні результати, досягнуті протягом цього часу», - зазначив голова облради.

Олександр Сич повідомив, що  з листопада 2011 по листопад 2012 року в Івано-Франківській обласній раді відбулося 8 сесій, проведено 13 пленарних засідань, 119 засідань постійних комісій.

За відповідний період обласною радою прийнято 313 рішень, в тому числі 22 регіональні цільові програми, що стосуються різних сфер розвитку нашого краю.

За словами, голови облради, успішність започаткованих обласною радою ініціатив підтверджує й те, що за результатами звітного року Івано-Франківська область зайняла почесне третє місце за кількістю проектів-переможців на Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Водночас, на їх реалізацію з державного бюджету області вдалося залучити найбільшу суму серед усіх областей-учасниць – майже 2,6 млн. грн.

«В цілому, кожне з прийнятих обласною радою у звітному періоді рішень – закономірний наслідок злагодженої, конструктивної та ефективної роботи усього депутатського корпусу», - наголосив Олександр Сич.

Облрада, як розповідає Олександр Сич, не могла залишити поза увагою й не реагувати на численні загальнонаціональні проблеми, обумовлені різного роду чинниками як об’єктивного, так і суб’єктивного характеру, фаховою некомпетентністю та політичною доцільністю. У відповідь на всебічне, цілеспрямоване руйнування численних демократичних здобутків, подальше згортання прав і свобод, про що неодноразово у своїх звітах наголошували різноманітні впливові міжнародні інституції та повноважні представники держав-членів Європейського Союзу, а також з огляду на плюндрування української мови, культури, національного світогляду, обласна рада висловила свою рішучу позицію, прийнявши протягом звітного періоду 16 звернень до Президента України та органів державної влади вищого рівня. Серед них, зокрема, можемо виокремити звернення щодо запобігання виникненню в Україні інституту подвійного громадянства, недопустимості денаціоналізації газотранспортної системи України, недопущення запровадження в Україні другої державної мови тощо.

«2012 рік, окрім усього, пам’ятний для кожного ще й своєю історичною символічністю. Нам вдалося, як мені здається, належним чином відзначити в області 100-річчя «Пласту», вшанувати світлу пам'ять голови Проводу ОУН Ярослава Стецька, Героя України Олекси Гірника, багатьох інших визначних національних постатей. Вагомою подією в громадсько-політичному житті Прикарпаття стало урочисте відзначення 70-ої річниці Української Повстанської Армії. З нагоди свята спільними зусиллями нам вдалося встановити єдиний розмір матеріальної допомоги для всіх ветеранів ОУН-УПА – 500 грн. на місяць. Водночас, ініційована нами з нагоди 350-річчя м. Івано-Франківська передача ратуші в комунальну власність міста, ознаменувала собою не стільки «подарунок» в день свята, як стала своєрідним актом відновлення справедливості по відношенню до рідного міста та його мешканців», - зазначає голова ради.

Під час звіту голова обласної ради подякував колегам-депутатам, присутнім представникам громадських організацій та ЗМІ.

 «Звітуючи сьогодні про діяльність, я водночас й дякую кожному з Вас за співпрацю протягом усього цього періоду. Очевидно,  в нашій діяльності не завжди було все гаразд, виникали певні непорозуміння, ми зіштовхувалися з окремими труднощами. Не всі наші рішення відразу ж дали очікувані і миттєві результати. Зрештою, це послужить для нас лише додатковим стимулом в майбутньому. Сподіваюсь, що й надалі протягом каденції обласна рада збереже свою конструктивність, єдність позицій у захисті та відтоюванні всесторонніх інтересів місцевих громад, розвитку місцевого самоврядування на Прикарпатті й в Україні загалом, залишаючись при цьому хорошим ретранслятором суспільно-політичних настроїв мешканців краю, їх світоглядних орієнтацій», - завершив свій світ Олександр Сич.

Леся, 26.11.2012 09:08



Вибір редакції

Найпопулярніші новини